Calcați de Rapid. Dinamo, un șut pe poartă


Dinamo a încheiat o săptămână încărcată în Giulești. După remiza cu Petrolul, de pe Arcul de Triumf, și calificarea grea în grupele Cupei României, băieții lui Ovidiu Burcă au înfruntat Rapidul, în Superligă. Giuleștenii au controlat meciul și au câștigat cele 3 puncte.

Burcă a trimis pe teren un 11 defensiv, cu Patriche – Bena – Homawoo în centrul apărării. Costin, Politic și Gregorio au alcătuit linia ofensivă. Din păcate, dinamoviștii nu au beneficiat de aportul fanilor. Supărați că Jandarmeria nu i-a lăsat să-și întindă coregrafia, „câinii” au plecat din spațiul destinat lor. Pe teren, Iacob a avut prima șansă de a marca. Șutul său de la distanță nu i-a dat nicio emoție lui Golubovic. Mult au aproape a fost Rrahmani. A pus latul la centrarea lui Funsho, însă mingea s-a dus pe lângă poartă.

Minutul 34 a adus bucurie în Giulești. Funsho Bamgboye a pătruns în careu, s-a oprit în fața lui Amzăr, care a căzut peste el, iar centralul Feșnic a dat penalty. Rrahmani l-a păcălit pe Golubovic și a deschis scorul. Prima ocazie în dreptul lui Dinamo a venit abia în minutul 43. Ilic a bătut o lovitură liberă, iar Homawoo a reluat pe lângă poarta lui Moldovan. În prelungirile primei reprize, fostul dinamovist Borja Valle a executat o lovitură de la 30 de metri, mingea a fost deviată de Gregorie, însă Golubovic s-a întins și a respins. 1-0 pentru Rapid la pauză, după 45 de minute fără șut pe poartă pentru roș-albi.

La pauză, Burcă a mutat în ofensivă. Amzăr a rămas pe bancă, iar în locul său a fost trimis pe teren Ahmed Bani. Costin a fost trimis pe banda dreaptă, iar De Moura pe stânga. Dinamo a început mai bine și Ilic i-a dat primele emoții lui Moldovan. A trimis cu latul de la 18 metri, puțin peste transversală. Dincolo, s-a marcat. Petrila a bătut bine un corner, iar Oaidă, scăpat din marcajul lui Bena, a dublat avantajul Rapidului. Imediat, Burcă i-a aruncat în luptă pe Neluț Roșu și Ghezali, în locul lui Larrucea și Gregorio.

Petrila putea face 3-0, după o acțiune în viteză a lui Bamgboye. Fostul jucător al CFR-ului a reluat peste poarta dinamovistă. Nu a mai iertat în minutul 61. Atunci, a preluat perfect o minge venită din dreapta, a sprintat printre Costin și Patriche și nu a avut milă de Golubovic. Rapidiștii nu s-au oprit. Lovitura de cap a lui Rrahmani a trecut la o palmă de poartă. Atacantul transferat de Rapid a făcut 4-0 în minutul 83. A primit o pasă perfectă de la Bamgboye, i-a lăsat în urmă pe Ilic și Patriche și a înțepat mingea pe lângă Golubovic, la colțul lung.

După acest meci, Dinamo are 8 puncte și este pe locul 10 în Superligă. După pauza dedicată meciurilor naționalei, Dinamo va juca de două ori la rând pe teren propriu: pe 16 septembrie cu Craiova lui Mititelu și pe 23 cu Farul lui Hagi.

 

RAPID – DINAMO 4-0

RAPID: H. Moldovan – Braun, Săpunaru (79 Cristea), P. Iacob, Borza – Emmers, Oaidă (79 Kait) – Funsho Bamgboye (84 Papeau), B. Valle (71 Ioniță), Petrila (84 Pănoiu) – Rrahmani.

DINAMO: Golubovic – Patriche, Bena (90 Iulian Roșu), Homawoo – De Moura, Larrucea (57 Neluț Roșu), Ilic, Amzăr (46 Bani) – C. Costin, Gregorio (57 Ghezali), Politic (79 Bordușanu).

Foto: GSP

Citește și

Cătălin Bordea ajutat de o cântăreață cunoscută să treacă peste divorț: „Mi-ai dat un telefon”

 

 

 

Previous Burcă anunță un nou transfer
Next Comunicat important al clubului

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *