Comunicat important al clubului


PCH a refuzat să mai fie prezentă în tribune aseară la meci, deoarece Jandarmeria i-a interzis să afișeze scenografia. După meci, cei care au muncit 2 săptămâni la realizarea acesteia, a decis să o afișeze pe vechiul stadion Dinamo.

Clubul a venit astăzi cu un comunicat în care cere explicații Jandarmeriei.

În urma incidentului nefericit cu privire la suporterii clubului nostru de la meciul împotriva rivalilor FC Rapid 1923, organizația Dinamo 1948 București solicită în mod oficial Jandarmeriei Române și autorităților competente relevante pentru organizarea de meci, următoarele clarificări:

1) Definirea în detaliu a următoarei precizări din Comunicatul Direcției Generale de Jandarmi ai Municipiului București: „coregrafie de mari dimensiuni”. De asemenea, clubul solicită o explicație susținută din punct de vedere legislativ în acest sens, cu privire la regulile pe baza cărora se judecă dimensiunile coregrafiilor de Peluză.

2) Clubul solicită exemple de cazuri din trecut unde autoritățile refuză accesul unei grupări cu o coregrafie din cauza „dimensiunii acesteia care putea pune în pericol siguranța spectatorilor”. Pentru a nu fi perceput drept un abuz, considerăm că trebuie să existe niște precedente bine stabilite în acest sens. De asemenea, dorim o explicație cu privire la posibilele pericole la care ar fi expuși spectatorii în urma întinderii unei pânze „supradimensionate” în sectorul dinamovist al stadionului.

3) Clubul solicită o clarificare exactă cu privire la pasajul: „mai ales în contextul folosirii concomitente a unor materiale pirotehnice”. Stewarzii din efectivul de stadion au datoria de a interzice și confisca accesul cu materiale pirotehnice pe stadion. Această „folosire concomitentă” ar fi fost posibilă, am putea spune prin cursul logic al gândirii, printr-un control defectuos efectuat de către stewarzi. Dorim clarificări pentru care acest argument este imputat în Comunicat drept o vină generală a clubului OASPETE, care prin regulament este neresponsabil de aceste aspecte care țin de siguranța pe stadion, ba din contră, ele fiind sub aria de responsabilități a firmei de stewarzi care colaborează cu clubul ORGANIZATOR.

4) Clubul solicită un raport elaborat, prin care autoritatea/autoritățile care s-au opus prezentării coregrafiei pe stadion (inclusiv, dacă este cazul, clubul organizator și/sau observatorii LPF) oferă argumente reale și cu o bază puternică legislativă sau regulamentară în spate, pe fundamentul cărora s-a decis interzicerea accesului cu pânza de coregrafie.

5) Clubul solicită un punct de vedere referitor la coregrafiile atașate acestui Comunicat și motivele pentru care acestea au fost aprobate pentru uz în Giulești, iar cea dinamovistă nu, având în vedere dimensiunile acestora, care pot fi, la rândul lor considerate „mari”. Considerăm că este imperios să fie clarificate aceste diferențe de tratament între coregrafii, care fiind neargumentate devin, pe bună dreptate, percepute drept abuzive.

Citește și:

Cătălin Bordea ajutat de o cântăreață cunoscută să treacă peste divorț: „Mi-ai dat un telefon”

Previous Calcați de Rapid. Dinamo, un șut pe poartă
Next Mesaj afișat în miez de noapte la Stadionul Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *