Iulian Roșu: ”Parcă joc în străinătate”


Iulian Roșu este unul dintre cei mai importanți fotbaliști de la Dinamo în momentul de față. Fotbalistul care a marcat contra lui Șelimbar a vorbit despre meciul de la Sibiu, dar și ce înseamnă formația alb-roșie pentru el.

Ce înseamnă acest gol pentru tine?

Nu trebuie să fie toată atenția asupra mea. Nu voi putea marca în toate meciurile. E foarte important că am luat cele 3 puncte. Nu voi fi ipocrit să spun că nu mă bucur pentru reușită. E normal să te bucuri. M-am și descătușat după gol, când mi-am dat tricoul jos. Cel mai important e că am luat cele 3 puncte. Mai avem un meci. De luni o luăm de la capăt.

Te gândești la o reconversie, să devii atacant?

Eu joc ce mă pune antrenorul. După minutul 60, m-a trimis în atac. Așa a simțit el și a făcut-o bine. Eu sper să fiu în teren. Poziția e mai puțin importantă.

Ce șanse aveți acum la play-off?

Nu vreau să fac estimări. Știu că avem șanse să batem Poli Timișoara. Nu va fi un meci ușor. Să nu se gândească lumea la locul din clasament. Sunt convins că Poli va veni să-și dea viața. Vom avea un meci dificil. Știm ce avem de făcut pe teren și sper să batem.

Ai jucat la toți granzii României.

Sincer, la Dinamo simt cea mai mare apropiere față de fani. Nu am declarat niciodată că iubesc vreo echipă. Nu am fost deloc un jucător important la Steaua. La Rapid am jucat toate meciurile în Liga 1, dar au fost alte chestii… Acum am început drum bun alături de echipa mea. Mă simt mândru că fac parte din acest colectiv. Cred că e cel mai frumos grup din care fac parte de când sunt în fotbal. Îi mulțumesc lui Mister că mi-a dat șanse în continuare, după eliminarea din meciul cu Unirea Slobozia. A fost un moment în care mi-am schimbat atitudinea.
Iulian Roșu este unul dintre cei mai importanți fotbaliști de la Dinamo în momentul de față și a contribuit decisiv la victoria cu Șelimbar, care a făcut ca echipa să fie la mâna ei pentru calificarea în play-off-ul Ligii secunde. Acesta a vorbit la finalul

Ce înseamnă să porți tricoul lui Dinamo și să joci pentru fani?

Se vede pe teren ce înseamnă. Nu doar pentru mine, ci și pentru colegi. Luptăm pentru fiecare minge, dăm tot ce avem mai bun. Vrem să facem tot ce ține de noi. Sunt încrezător când văd cât de motivați sunt colegii mei.

Te gândești cum ar fi să promovezi cu Dinamo?

Nu mă gândesc atât de departe. Să nu uităm cum am început campionatul. Eram pe locul 18 după 7 etape. Ce s-a întâmplat acum e maximum. În 11 etape am pierdut doar un meci. O luăm pas cu pas. Cel mai important e să batem Timișoara. La promovare nu vreau să mă gândesc încă.

După meciul cu Poli Iași (0-1), spuneai Dinamo trebuie să creadă în continuare.

Eu sunt dovada faptului că nu trebuie să renunți niciodată. Am semnat aici ca un jucător aflat în plan secund. Nu făcusem performanțe mari și dacă mă complăceam, nu mai ajungeam să fac nimic. E foarte important că am schimbat această mentalitate. De când a venit Mister parcă joc în străinătate, din punct de vedere al mentalității. Simt că suntem mai uniți. Uitați ce e în tribune.

E și liniște financiară? Simți că va fi bine?

Nu m-am gândit niciodată la asta. Au venit noi acționari. Le mulțumim că sunt alături de noi. Acum știm că avem pe cineva care să facă treabă acolo. În ultimii ani, doar DDB a ținut echipa.

Ați și discutat cu noii acționari?

Am avut o ședință mică. Ni s-a transmis că lucrurile nu se vor face peste noapte.

Vi s-au promis prime sau bonusuri?

Nu, nu. Nu e vorba de asta. Doar au achitat un salariu. Nu vă gândiți că la Dinamo sunt probleme de multe luni. Pentru mine, astea sunt în plan secund. Știu că dacă vom fi buni pe teren, vor veni și recompensele.

Ce spui despre poza făcută de fotoreporterul Gazetei după gol?

E o descătușare. Golul de 2-0 îți aduce mai multă liniște. Pe final, m-am dus la vestiare și am așteptat să îmi spună jandarmii scorul. E mai greu pe margine, decât pe teren. Vreau ca astfel de poze să aibă și colegii mei. Nu muncesc singur. Să nu vă gândiți că sunt Cristiano Ronaldo și că voi marca meci de meci. Vreau să-mi ajut echipa, chiar dacă nu marchez. Un gol e un bonus. E o perioadă frumoasă și vreau să mă bucur de ea. Dar sunt echilibrat și vreau să cred că toți colegii sunt la același nivel.

Citește și:

Ziua Florii de Colț, simbol al dragostei

Previous Încă un jucător a câștigat procesul cu Dinamo la TAS
Next Super discurs al lui Burcă în vestiar: ”N-are cine”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *