Cum s-a impus Iulian Roșu la Dinamo


-->

Iulian Roșu a avut parte de momente dificile la Dinamo, mai ales după un cartonaș roșu primit în meciul de campionat cu Unirea Slobozia. Colegii și staff-ul l-au ajutat să depășească acea perioadă. Jucătorul lunii noiembrie la Dinamo a pornit și un program de mental coaching.

Iulian Roșu a ajuns la Dinamo în vară de la Metaloglobus. A fost unul din multele transferuri din cariera mijlocașului, el trecând pe la FCSB, Clinceni, Rapid, Astra, ACS Poli, Olimpia Satu Mare, Poli Iași, Daco-Getica, Sportul Snagov, Gloria Buzău și FC Brașov. Roșu a explicat pentru Playsport cum a fost experiența de început la clubul din Ștefan cel Mare. „Eu în vară la Dinamo am venit în probe, erau Mihăescu și Augustin antrenori. Am stat o lună în pregătire, cu domnul Burcă, apoi mi s-a oferit contractul. Eu sunt muncitor și mi-am văzut de treaba mea. Tot ce mi-am dorit a fost să am șansa să intru în această echipă, Dumnezeu mi-a oferit-o. Vreau să mulțumesc staff-ului pentru încrederea acordată după cartonașul roșu (n.r. – cu Slobozia, în campionat), pentru că nu multă lume ar fi procedat în această manieră”, a declarat Roșu.

Acele momente l-au întărit pe Iulian Roșu, care a beneficiat de sprijinul lui Ovidiu Burcă. Mijlocașul a recunoscut că a lucrat pe latura mentală, iar acest lucru a dat roade. „În ultimele luni am intrat într-un proces de dezvoltare mentală, din anumite discuții cu Mister, fiind psiholog, mi-a expus anumite puncte pe care a trebuit să mă focusez, am încercat să le aplic. Încerc să fiu cât de receptiv pot. Nu vreau să fiu lipsit de tact și să nu fiu echilibrat, mai mult noi ca echipă cred că ne-am dezvoltat destul de bine și mi-a fost mult mai ușor să mă integrez într-o echipă care a jucat din ce în ce mai bine și să practice un fotbal frumos, ofensiv, cu posesie.

Eu nu am folosit până acum un mental coach sau tactici de acest gen, am încercat să mă focusez pe ce pot eu să controlez și din discuțiile avute să extrag ce este mai bun, pentru că eu am avut de învățat mai mult la greu până acum și după evenimentul din campionat cu Slobozia a trebuit să schimb ceva, pentru că nu fizic aveam o problemă, ci de ordin mental. În viață ai două alegeri: ori să stai să-ți plângi de milă ori să încerci să pui capul în pământ, să faci ce depinde de tine. Eu nu sunt mai important decât echipa. Nu este vorba de un individ, ci de un colectiv”, a completat Iulian Roșu.

Mijlocașul de 28 de ani a evoluat de 7 ori pentru Dinamo în Liga 1 și de 3 ori în Cupa României. A marcat și de 4 ori în tricoul roș-albilor. Acum, ținta este calificarea în play-off. „Ne dorim să prindem play-off-ul, pentru că acesta este obiectivul nostru, dar mă bucură că noi de la etapă la etapă creștem, ne dezvoltăm, ne împrietenim repede. Să faci o familie în câteva luni de zile este meritul celor de aici, de la oamenii care au grijă de stadion, de echipă până la ultimul jucător din echipă. Echipa este cea mai importantă. Suntem implicați în această luptă, trebuie să fim echilibrați și să ne focusăm pe ce avem de făcut. Nu vreau să mă gândesc la scenariul negru, încercăm să ne facem treaba și să jucăm și cu sufletul, nu doar cu picioarele”, a concluzionat Roșu pentru Playsport.

Previous "Dulăii", aproape de un succes uriaș cu Zagreb
Next Dinamo și Veszprem, pregătite de duel

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *