Ionuț Popa, președintele Clubului Sportiv Dinamo, a fost invitat astăzi la GSP Live, unde a discutat și despre subiectul Stadionului Dinamo: „Ne dorim să fie unic în România și să se autofinanțeze.”
„Vom avea un stadion nou, modern, în centrul Capitalei. Va fi cel mai frumos stadion din România, cel mai modern, e gândit ca o bază multifuncțională, nu ca un stadion simplu. Va fi cel mai dotat stadion, din toate punctele de vedere, afluire, defluire, inovație, exteriorul format din leduri pentru publicitate.
E gândit să se autofinanțeze. Prin management și marketing eficiente, o să reușim să recuperăm investiția, care e de aproximativ 575 de milioane de lei, plus TVA, fără sumele neprevăzute, adică suma poate crește. Nu e inclusă aici demolarea, care va fi plătită de către Ministerul de Interne”, a declarat Popa, la GSP Live.
Conducătorul Clubului Sportiv Dinamo speră ca în această toamnă să înceapă șantierul propriu-zis al lucrării:
„Licitația este acum publică, se depun oferte din partea constructorilor, proiectanților, iar pe 15-16 septembrie se închide licitația. Dacă nu există contestații, se alege cea mai bună ofertă și se semnează contractul pentru proiectare și execuție.
De obicei, există contestații, acum poate avem noroc și nu vor exista. Prin octombrie-noiembrie ar trebui să se semneze contractul, apoi se depun actele de către constructor pentru obținerea autorizațiilor. Atunci începe să se organizeze șantierul, vin să-și instaleze mașinile de lucru, utilajele. Din noiembrie, dacă nu sunt contestații, vedem șantierul organizat”.
„Vrem ca stadionul lui Dinamo să fie unic în România”
De asemenea, Popa explică de ce noul stadion al lui Dinamo va avea un avantaj în comparație cu celelalte arene construite recent în România și dezvăluie cum a fost inspirat de cluburile din străinătate.
„Am eliminat toate impedimentele descoperite la stadioanele construite în ultimii ani la noi, cum ar fi arena din Ghencea. Mă refer la anumite spații care acumulează apă, geamuri care creează efect de seră, o anumită zonă a construcției care nu e facilă sportului, nefiind aerisită.
Toate aceste impedimente de la Târgu Jiu, Ghencea, Arena Națională au fost eliminate la noi. Ne bucurăm de aceste actualizări. Și, în al doilea rând, am făcut, alături de Marius Niculae, Ionel Dănciulescu, 6-7 vizite internaționale prin care am reușit să stăm de vorbă cu administratorii stadioanelor Nou Camp, Hamburg, Porto. Am vizitat și academiile, și stadionul, am văzut planurile.
Ne-a interesat în primul rând ce să nu facem. De exemplu, ne-au spus să avem mai puține spații, să avem mai multe toalete. Le-am notat și le-am recomandat în proiectarea CNI. Am vrut un spațiu mare pentru muzeu, ceea ce în România nu prea s-a întâmplat. Am vrut un restaurant mai mic, mai puține spații de cazare, ne-am axat foarte mult pe muzeu, care poate fi o sursă foarte bună de finanțare.
E și o zonă de entertainment, ca la Barcelona, oamenii trag la poartă virtual și primesc o diplomă de golgheter. Avem și un pub al suporterilor, să se reunească acolo înainte de meciuri.
Vrem să-l facem atractiv și să fie ceva unic în România, vrem să fim un exemplu. Sunt multe idei și sperăm să iasă așa cum ne-am propus noi”.
Citește și:
Smiley l-a pus la punct pe Tudor Chirilă: „Nu s-au întâmplat incidente, dar cam asta facem”
No Comment