Zicu în tricoul lui Dinamo: ”Oamenii n-au plecat de pe stadion, încă mai aplaudă foarfeca aia!”


-->
Ianis Zicu a ajuns la 34 de ani unul dintre experții în fotbal de la Digi Sport. Și este apreciat pentru comentariile sale acolo. Machedonul are 20 de goluri în 102 meciuri în tricoul roș-albilor, după ce a jucat în mai multe perioade în Ștefan cel Mare. Acolo unde a câștigat două campionate și o Supercupă.

Într-un interviu acordat Gazetei sporturilor, fostul internațional și golgeter al Ligii 1 a povestit începuturile sale cu Dinamo, dar și diverse episoade în alb-roșu. ”Cornel Țălnar m-a întrebat la un turneu pe zăpadă la Câmpulung: ”Tu ce joci, copile?”. Am zis „mijlocaș stânga”. Dar în 4-3-3, cum jucam la Farul, mijlocaș stânga însemna extremă, atacant. Țălnar juca 3-5-2 și banda stângă din linia de cinci era Tâlvan, fundaș. De fapt, era un 5-3-2. Și m-a băgat la 2-1 pentru Dinamo. Eu mă bazam pe tehnică, pe zăpadă eram zero. Am pierdut 2-3, adversarii au dat două goluri pe partea mea. Țălnar a zis după meci „luați-l pe copilul ăsta și duceți-l la Constanța, de unde a venit!”. Nu vreau să reproduc acum cuvintele, că n-au sunat chiar așa, au fost mai dure. M-am dus în cameră și am început să plâng. A trecut iarna și s-a topit zăpada. La un meci de la Oradea am dat o bară din foarfecă de la 20 de metri și seara, la masă, m-a întrebat Țălnar „Ce faci, Ianis?”. „Ce să fac? Puțin supărat”. „De ce?”. „Păi oamenii ăia n-au plecat nici acum de pe stadion, încă mai aplaudă foarfeca aia””.

Zicu a fost promovat de Cornel Dinu la prima echipă, după care Ioan Andone l-a readus de la Farul, iar ca Ianis să joace atacant l-a retras pe Cosmin Bărcăuan fundaș central. În față erau Zicu, Claudiu Niculescu și Ionel Dănciulescu. A jucat bine, a atras privirile și apoi transferul la Inter Milano. În 2007, avea să se întoarcă la Dinamo. Și-a încheiat prin a se certa cu vechii acționari: Era frustrant și pentru ei, cheltuiseră câteva milioane de euro cu mine, bani pe care-i considerau pierduți. Și chiar s-au pierdut, fiindcă am plecat la Timișoara liber de contract. Nu-mi plătiseră salariul, nu mi-au achitat nici operația și tratamentul. Eu am plătit 100.000 de euro. Dinamo a dat banii inițial, apoi mi i-a scăzut din salariu. Costurile înseamnă operații, recuperare în Germania și în Italia”.

Citește și:

Superoferta pentru Torje. Ar putea juca in Champions League

Previous Superoferta pentru Torje. Ar putea juca in Champions League
Next EXCLUSIV Penedo, prăduit și el la Oslo. Ce spune portarul

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *