Zăvăleanu a vorbit despre posibila desființare


Răzvan Zăvăleanu a dat un interviu exclusiv pentru FANATIK după retrogradarea lui Dinamo. El a discutat despre viitorul echipei și despre situația financiară a echipei.

Cum veţi respecta planul de reorganizare, cel care includea 3 milioane de euro din drepturi tv în sezonul viitor?

– Planul trebuie recalibrat, o să ne gândim şi o să vedem cum putem să îndeplinim condiţiile legale, cum se poate modifica. Sunt lucruri la care am început să ne gândim şi în scurtă vreme o să o şi facem.

Există un risc real ca echipa să se desfiinţeze? Pentru că tot mai mulţi oameni susţin că pericolul falimentului este mare…

– Nu ştiu de unde o asemenea idee. Deocamdată faptul că echipa a retrogradat nu are nicio legătură cu procedura insolvenţei. Am spus-o de foarte multe ori, că indiferent dacă rămânem în prima ligă sau retrogradăm, avem nevoie de un acţionar puternic care să vină şi să susţină clubul. Chiar dacă rămâneam în prima ligă, nu ar fi ajuns banii până la finalul planului de reorganizare, astfel încât să se plătească toate obligaţiile.

Acest nou investitor pe care îl aşteptaţi poate fi Gruia Stoica?

– Eu nu am vorbit cu dumnealui. Ceea ce pot spune este că orice persoană care ar veni cu bani să sprijine clubul este binevenită la masa tratativelor.

În lumina acestor evenimente, sunteţi optimist că poate veni un investitor să preia clubul?

– Eu, în general, sunt optimist. Mi se pare că un brand ca Dinamo nu este de neglijat de niciun prezumptiv investitor în fotbal.

Cu sigla şi marca s-au clarificat lucrurile?

– Am mai vorbit cu domnul Badea. Am reuşit să ne dăm seama unde au existat erori de comunicare. Dumnealui şi-a exprimat disponibilitatea de a purta orice fel de discuţii cu privire la folosirea siglei. Vom încerca să ajungem la un compromis astfel încât nimeni să nu fie supărat şi toată lumea să fie liniştită pe acest aspect.

Când ar trebui să fie numit noul administrator special de la echipă?

– Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Dar nu cred că lucrurile se pot întâmpla extraordinar de repede. El trebuie să întrunească sufragiile acţionarilor şi rămâne de văzut cum se vor sincroniza ei pe această problemă.

Domnul Şerdean va avea un cuvânt greu de spus aici…

– Da, aşa este. Dar nu cred că domnul Şerdean îşi doreşte această calitate.

Aţi luat în calcul să plecaţi de la echipă?

– Nu. Ar fi trebuit să iau în calcul atunci când a fost schimbat Stoican într-un moment total nepotrivit, însă în momentul respectiv nu mi-a trecut prin cap acest gand. Retrospectiv, mă gândesc că aş putea să fac acest lucru. Azi nu mai iau în calcul pentru că toţi cei care pun umărul la echipa asta ar trebui să strângă rândurile, nu să îşi facă bagajele.

Există bani pentru plata salariilor în această perioadă?

– Este dificil, dar mai sunt încă oameni alături de Dinamo care sunt dispuşi să vină şi să ajute. Noi, înşine, am ajutat cu bani clubul de la deschiderea procedurii până acum şi probabil o vom face în continuare. Vreau să lămuresc pe toată lumea. RTZ nu a încasat niciun leu din retribuţie, tocmai pentru a ajuta această echipă să se salveze. Dimpotrivă, am adus bani de acasă. Cred că optimismul meu privind soarta echipei ar trebui împărtăşit de mai multă lume. Atâta vreme cât noi avem încredere că vom reuşi, inclusiv să ne recuperăm banii, ar trebui să aibă şi alţii această încredere.

Cum vedeţi sezonul viitor? Va fi un campionat dificil indiferent de modul în care vă reorganizaţi…

– Mi-e greu să vă spun astăzi ceva foarte cert. Evident, toată lumea şi-ar dori ca Dinamo să se bată la promovare şi să revină în prima ligă. Dar azi nu există toate ingredientele care să mă facă să afirm că acest lucru este posibil. Dar ce pot să le promit suporterilor este că vom face tot posibilul.

Citește și:

Cu cât s-ar putea scumpi benzina şi motorina după embargoul impus petrolului rusesc

 

Previous Ce are de gând să facă Nicolae Badea
Next Cum poate reveni Dinamo în prima ligă

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *