Zăvăleanu a explicat demiterea lui Rednic: „Nu a reușit să strângă jucătorii în jurul său”


Răzvan Zăvăleanu a făcut o comparație între Mircea Rednic și Flavius Stoican, spunând că actualul antrenor principal este potrivit pentru situația sportivă groaznică în care se află Dinamo. Adimistratorul judiciar al „câinilor” explică de ce s-a decis renunțare la Mircea Rednic, dezvăluie unde a greșit acesta și laudă numirea lui Flavius Stoican.

– Aveți teamă că Dinamo va retrograda?

– Am refuzat mereu acest cuvânt, dar sunt realist, îmi dau seama că există acest pericol major, imediat. Am speranța că se vor strânge rândurile, că noul antrenor îi va face să joace, iar suporterii se vor aduna din nou lângă echipă.

– Ați știut și aprobat demiterea lui Mircea Rednic?

– Evident că am știut, formal, orice decizie sportivă nu poate fi dusă la îndeplinire fără a trece prin mâna noastră. A fost luată o hotărâre la nivel executiv, ne-a fost prezentat un referat pentru încetarea colaborării, l-am aprobat, am desfăcut angajamentul.

Ce i s-a reproșat lui Rednic, în afara rezultatelor?

– Rezultatele au fost o componentă foarte importantă, toată lumea se aștepta ca astăzi Dinamo să nu mai fie pe o poziție retrogradabilă direct. Nu aveam așteptări de play-off, dar măcar să urce echipa câteva locuri. Au fost și motive contractuale, neîndeplinirea unor obiective de succes.

– Ce a făcut bine și ce a făcut rău Rednic?

– O componentă importantă a insuccesului său a fost ghinionul. Punctele pierdute în prelungiri. Apoi, din păcate, nu a reușit să strângă jucătorii în jurul său, într-o situație de criză. A existat o falie din ce în ce mai adâncă între ceea ce făcea antrenorul și ceea ce jucătorii erau dispuși să accepte în această colaborare.

– Ar fi putut salva echipa?

– Dorința noastră asta a fost când l-am angajat. Dar, câteodată, e bine să tai nodul gordian mai repede, ca să nu regreți mai târziu.

– A zis că își asumă tot la Dinamo. Ce însemna asta?

– Deși am avut discuții despre cum funcționează lucrurile în insolvență, domnul Rednic chiar a încercat să-și asume tot. Dar erau decizii care țineau de administratorul judiciar și amenințau poziția noastră legală. Iar aceste lucruri nu puteau fi acceptate. Dincolo de lege nu poate exista nimic! Din păcate, nici relația instituțională cu noi n-a funcționat, deși am avut o relație personală bună cu el, ne-am auzit de multe ori, dar încerci mereu să faci o echipă care să funcționeze bine. În insolvență trebuie să fie unanimitate de păreri, când nu există și încet-încet o luăm pe lângă drumul legal nu putem să facem o echipă.

– Când vă referiți la a o lua pe lângă drumul legal, vă referiți la rezilierile masive de contracte sau la ce?

– De a angaja, de a rezilia, de a lua decizii ce trebuiau luate prin filtrul nostru. Uite, de exemplu, au fost discuțiile că domnul Rednic a plătit diverse cheltuieli. Nu era nevoie să plătească aceste cheltuieli! Dar când a dispus, singur, anumite măsuri, care ar fi trebuit să fie în sarcina clubului, fără ca noi să știm, a trebuit să suporte ca un fel de penalitate. În insolvență, dacă dorești să angajezi o cheltuială, n-o vei putea face singur fără aprobarea administratorului judiciar. Dacă ai angajat-o, ți-ai asumat-o. Nu e ca și cum noi trebuia să ne cazăm la Argeș, iar clubul nu avea bani și a plătit Rednic! Nu, domnul Rednic a luat decizia de unul singur, noi am aflat în ziua meciului, așa că a trebuit să-și asume răspunderea pentru cheltuielile respective.

– Va avea Dinamo de câștigat prin îndepărtarea lui?

– Decizia a fost una de natură sportivă, problema s-a pus încă dinainte, cu 3 etape în urmă, când domnul Rednic și-a asumat personal 5 puncte din 9 cu Chindia, Mioveni și Farul. Poate că ar fi fost momentul atunci… Dar am ținut seama de sentimentele dinamoviștilor, de legătura sa istorică, de detalii. Sper ca alegerea domnului Mureșan – Flavius Stoican – să fie de bun augur, iar acesta să reușească ceea ce nu a putut Mircea Rednic.

Citește și:

Patriarhul Daniel despre beneficiile apei sfințite: ”Se curăţeşte sufletul şi trupul”

-->
Previous Dinamo vrea un mijlocaș de la CFR
Next Se vinde Sorescu: „Discuțiile sunt avansate”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *