Vom avea un super stadion! Avem detaliile


Noul Stadion Dinamo va fi o adevărată bijuterie arhitectonică. Conceperea și proiectarea viitoarei arene a roș-albilor sunt de acum în responsabilitatea celor de la Compania Lucian Simion Arhitectură.

Asocierea Profesional Construct Proiectare & Lucian Simion Arhitectură au semnat contractul cu Compania Națională de Investiții pentru Noul stadion Dinamo. Complexul va fi în cadrat în Categoria a 4-a conform clasificării de la UEFA. Capacitatea tribunelor va fi de aproximativ 25.000 de locuri.

Mai jos vedeți lista completă a dotărilor și facilităților ce vor fi înglobate în cel mai tare proiect din această perioadă:

➢ Dimensiunea terenului de joc: 105 x 68 metri;
➢ Incinta terenului, respectiv terenul de joc şi distanţele (de siguranță și pentru panourile led publicitare) până la tribune: 125 x 85 metri;
➢ Suprafaţa de joc hibridă (gazon natural ranforsat cu fibre sintetice), prevăzut cu sistem de aspersoare și de drenare a apelor şi instalaţie de încalzire și degivrare;
➢ Circa 2.000 de locuri pentru zona VIP, incluzând locurile din loje;
➢ Locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități şi pentru insoţitorii acestora;
➢ Sector special destinat galeriei oaspete (circa 1.250 locuri), însemnând 5% din capacitatea totală a stadionului, cu o cale de acces distinctă faţă de ceilalţi spectatori;
➢ Magazine de suveniruri, de articole sportive (fan-shopuri) si spaţii pentru alimentaţie tip fast-food & bauturi racoritoare, amplasate în fiecare tribună a stadionului;
➢ Restaurant (pub);
➢ Spaţii pentru presă şi săli pentru conferinţe şi activităţi de protocol;
➢ Zonă de presă și minim 2 studiouri tv;
➢ Spaţiu expoziţional pentru “Muzeul Dinamo”;
➢ Hotel pentru sportivi (circa 40 camere);
➢ Sala ospitalitate VIP;
➢ Spaţii vânzare bilete;
➢ Spaţii tehnico-administrative;
➢ Cabinet medical de prim ajutor;
➢ Post de supraveghere pentru sistemul de monitorizare video – atât cel perimetral, cât şi cel din incintă;
➢ Camera VAR;
➢ Infrastructură modernă de comunicații;
➢ Sistem suplimentar independent de alimentare electrică de rezervă (generator electric);
➢ Spații depozitare utilaje întreținere teren;
➢ Parcări (parcare specială destinată echipelor, arbitrilor şi oficialilor meciurilor, parcare VIP de circa 150 locuri, parcare subterană de 2 nivele pentru circa 1.000 masini);
➢ 10 Sali integrate in infrastructura tribunelor, pentru secțiile sportive ale CS Dinamo, fiecare sală urmând sa fie dotată cu vestiare, grupuri sanitare si birouri antrenori, astfel:
o Sală antrenament pentru handbal și baschet;
o Sală antrenament pentru volei și tenis;
o Sală antrenament cu dotări pentru judo, jujitsu, karate, taekwondo;
o Sală antrenament cu dotări pentru lupte şi sambo;
o Sală antrenament pentru box;
o Sală antrenament cu dotări pentru haltere;
o Sală antrenament cu dotări pentru scrimă;
o Sală antrenament cu dotări pentru canotaj, kaiac-canoe și ciclism;
o Sală antrenament atletism cu pistă si dotări pentru săritura în lungime şi săritura în înălţime;
o Sala de fitness si pregătire fizică;
➢ Centru de recuperare cu bazin de recuperare, saună-criosaună, cabinet fizioterapie, cabinet kinetoterapie, cabinet masaj şi cabinet medical dedicat.
➢ Complexul sportiv va avea sistem de afișaj electronic LED pe suprafață exterioră pentru spoturi publicitare, sistem performant de iluminare, urmand sa beneficieze de un sistem de sonorizare de ultima generatie ce va rezulta intr-o acustică exceptionala.
➢ ”Arena Multifunctionala Dinamo” va avea integrat, ca noutate și un element deosebit de important, un heliport certificat care să permită aterizarea elicopterelor MAI ce execută misiuni în situații de urgență (SMURD), construit la înaltimea copertinei tribunelor, cu acces direct în Spitalul Clinic de Urgență Bucuresti.
➢ Se vor amenaja pe suprafata lotului de teren (de circa 66.000 mp) spaţii verzi în procent de circa 30% din suprafaţa aferentă complexului sportiv.
➢ Totodata, se vor proiecta pentru a fi utilizate sisteme alternative de eficiență ridicată pentru creșterea performanței folosirii utilităților in vederea aplicarii dezideratelor de sustenabilitate.
➢ Arena Dinamo va avea modernizate si căile de acces/evacuare, din 3 directii: Șos. Ștefan cel Mare, Calea Floreasca si Bd. Barbu Văcărescu.
Previous Dublă lovitură teribilă pentru Dinamo
Next Relaxare de Crăciun pentru dinamoviști

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *