Vladimir Cohn: ”Asta a fost marea greșeală a lui Negoiță”


Fostul acționar al lui Dinamo, Vladimir Cohn, a vorbit despre situația echipei din Ștefan cel Mare și a dezvăluit de ce crede el că Ionuț Negoiță a ajuns în situația de a vrea să renunțe la club. Deși tocmai a vândut o fabrică de ambalaje din Brașov pe o sumă fabuloasă, Cohn nu se gândește să mai investească bani în fotbal.

„E o situatie delicata, n-am nicio solutie. Greseala a inceput cand Negoita a hotarat sa se desparta de Mircea Rednic. Incepuse sa construiasca o echipa, un club, Dinamo devenise din nou atractiv pentru jucatori. Apoi a inceput o degringolada, schimbari dese de antrenori, jucatori, asta a dus la actuala situatie.

Si Contra a avut un moment bun, dar anumite conditii cerute de Contra nu au putut fi indeplinite de Negoita. A fost o alta ruptura intre antrenor si proprietar, iar rezultatele se vad.

Pretul cerut nu e de comentat. Fiecare isi face socoteala, daca Negoita spune ca atat face clubul inseamna ca atat face. valoarea unei vanzari o stabileste vanzatorul. Daca gaseste cumparator bine, daca nu, poate sa scada pretul sau sa-l pastreze.

Am alte socoteli, Dinamo nu intra in socotelile mele. Nici nu ma incumet sa discut subiectul asta, nu e de actualitate si nici nu o sa fie. A fost, s-a stricat si asta e.

Nu m-am gandit la un club din Liga I, nu cred ca vreun club e interesant pentru un investitor. Cifra de spectatori e redusa, nu mi se pare o afacere in Romania. E o chestie de orgoliu, recunoastere financiara, atractie publica, dar nu e ca in alte tari.

Becali a gestionat treaba foarte bine, are oameni in jurul lui. Negoita a crezut ca lucreaza tot cu oameni care se multumesc cu salariul minim pe economie. Negoita vine si le spune jucatorilor ca nu le mai da salariile. Ce intelege un jucator de 23 de ani? Nu poti sa spui asa ceva. Nici macar unui copil nu poti sa-i spui ca nu ii mai dai acadele. E o dovada clasica de incompetenta manageriala.

Miriuta dupa scandalul de la Bacau a bagat jucatorii la meci. Daca era un antrenor care avea si notiuni de pedagogie putea sa spuna ca nu joaca, mergem la Bucuresti, discutam apoi si vedem. I-a bagat in meci, a castigat meciul, apoi a facut scandal.

Exista o lipsa clara de jucatori, de antrenori, de manageri, e o industrie in care trebuie sa ai jucatori, cum trebuie sa ai muncitori in alte domenii. Trebuie un antrenor adevarat, nu unul transformat peste noapte. Trebuie un manager specializat, sunt foarte multe conditii de indeplinit.

Negoita a venit la Dinamo si l-a pus pe Anghelache presedinte. Ca ce? Referire la trecutul glorios al lui Dinamo, hai sa ne aducem aminte de militie si securitate. E profesor in economie, dar nu are treaba cu fotbalul. Oricat ar fi de prieten cu Lucescu. Sunt greseli fundamentale.

Adi Mutu a fost adus ca punte de legatura, fost jucator valoros cu experienta de afara, dar primul lucru facut a fost sa intre in conflict cu Andone. Toate astea se aduna si se platesc”, a declarat Vladimir Cohn la Ora exacta in sport de la Pro X.

-->
Previous Cristi Munteanu, dezvăluiri despre ce vrea să facă Negoiță
Next Un fotbalist din Liga 1 ar vrea să preia Dinamo!

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *