Vlad Iacob spune prețul salvării lui Dinamo


Dinamo este aproape de reunire. Jucătorii străini și-au făcut deja selfie-uri cu avioanele care i-au adus în România, iar mâine se vor întâlni cu ceilalți pentru a face planul de bătaie. Conducătorii se ocupă de ultimele detalii, iar Vlad Iacob a dezvăluit de câți bani e nevoie pentru salvarea clubului.

Administratorul special al lui Dinamo a făcut o analiză sumară a sumelor cu care clubul roș-alb ar trebui alimentat pentru a supraviețui. Primul milion și jumătate de euro este necesar până în aprilie, pentru obținerea licenței. „Scenariul unui faliment este unul dezastruos. Orice club care ar deveni continuator în plan sportiv va fi încărcat cu datoriile acestui Dinamo. Va primi din partea TAS și FIFA datoriile din plan sportiv. Am făcut un calcul, iar un nou Dinamo, care să pornească din Liga a 3-a sau Liga a 4-a, va avea nevoie de cel puțin 5 milioane de euro.

Iar asta dacă reușește promovări succesive. Un sezon de Liga 2, cu șanse de promovare, necesită un buget de 2 milioane. Probabil vorbim de 7 milioane de euro. Sau chiar mai mult. Și nu mai spun de efectele asupra imaginii, de ce se va întâmpla cu baza de suporteri, de fotbaliști, de angajați. Acest Dinamo, din acest moment, poate fi salvat cu 3 milioane de euro. Ar putea ajunge în Liga 1 cu ZERO datorii, în timp ce orice club nou ar trebui să aibă 5-7 milioane de euro. Costă mult mai mult să o iei de la zero și va dura cel puțin 5 ani”, a declarat Vlad Iacob la RD1948.

Previous A murit cel care a oprit visul lui Dinamo '89
Next Răspunsul jucătorilor străini în privința plecării

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *