Vlad Iacob este de partea ultrașilor


-->
Fanii dinamoviști, alături de fanii petroliști, au protestat în primele 5 minute ale meciului de sâmbătă, din cauza propunerii de modificare legislativă prin care folosirea materialelor pirotehnice la evenimentele sportive ar urma să fie aspru sancționate. Vlad Iacob este de partea ultrașilor și oferă un comunicat pe pagina sa de Facebook.

„Am participat la nenumarate partide de fotbal, în calitate de suporter, fără a fi vreodata un ultras. Voi respecta însă mereu atașamentul pe care aceștia îl au față de clubul pe care îl susțin, având prieteni și cunoscuți în rândul ultrașilor dinamoviști.

Consider regretabilă, inadecvată și disproporționată în raport cu fapta propunerea de modificare legislativă prin care introducerea sau utilizarea materialelor pirotehnice la evenimentele sportive ar urma să fie sancționată cu închisoare de la 1 la 3 ani. Singura situație în care cosider că o astfel de faptă ar trebui sancționată ceva mai drastic este în cazul în care un material pirotehnic produce pagube materiale semnificative sau mai ales vătămari corporale de orice natură.

Am susținut și voi sustine mereu măsurile care contribuie la siguranța suporterilor pe stadioane și cred cu tărie că violența pe stadioane trebuie să dispară, însă consider ca o măsură precum privarea de libertate pentru simpla utilizare pașnică și civilizată a unor materiale pirotehnice reprezintă o măsură inoportună.

Consider că ar trebui identificate soluții prin care astfel de manifestări să poată avea loc, într-un mod responsabil, controlat și sigur, sub supravegherea pompierilor.

Dinamo sau orice alt club important si-ar pierde o bună parte din esența și identitatea sa, fără suporterii săi cei mai atașați. Consider că dialogul și soluțiile echilibrate, identificate împreună cu suporterii și susținute împreună, în dialogul cu autoritățile și aparatul legislativ, reprezintă cea mai bună soluție.”

Citește și:

Fotbalist, poștaș, preparator fizic

Previous Un fost angajat a cerut falimentul
Next Bani, salvator! Dinamo e în grupele Cupei

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *