Visul acționarilor: relansarea lui Dinamo


Noua conducere a lui Dinamo a susținut azi o conferință de presă. Cei de la Red&White 2022 management au prezentat planurile de viitor pentru clubul dinamovist.

Eugen Voicu, Andrei Nicolescu, Vlad Iacob, Răzvan Zăvăleanu au vorbit în fața jurnaliștilor. Iată principalele declarații făcute azi:

Eugen Voicu: Începând de astăzi, suntem acționari majoritari în clubul Dinamo. Am depus un efort de coagulare a intereselor celor interesați și vrem să rămânem aliniați, noi, cei care suntem acum acționari. Lista acționarilor se va lărgi. Suporterii sunt cea mai mare bucurie din comunitatea Dinamo. Pentru că există, eu am ales să mă alătur acestui proiect. Și echipa e foarte importantă. Noi vrem să schimbăm puțin abordarea pe care o vedeți în administrarea cluburilor din România și să gestionăm acest club împreună cu un grup de antreprenori, dar să nu existe un singur acționar care e factor de decizie. Credem că acest model este similar oricărei afaceri. Aplicăm regulile oricărui business bine administrat. Am avut o comunicare foarte bună cu Andrei Nicolescu. Cred că avem cele mai bune premise de a ne realiza visul, de a relansa acest club.

Eugen Voicu: Nu se poate întâmpla nimic peste noapte, vrem să punem baze solide. Schimbarea e fundamentală. Domnul Badea nu m-a convins să vină aici. Îl respect pentru suportul dat. Ne-a sprijinit în comunicarea cu domnul Șerdean. Am ajuns întâmplător. Era un grup de investitori care voia să se implice la Dinamo și m-au rugat pe mine să intervin. Mi-am asumat acest rol. Ieșirea din insolvență depinde de mai mulți factori.

Eugen Voicu: Majorarea de capital social este soluția pe care o vom aplica, chiar dacă inițial pot fi împrumuturi, ele pot fi convertite în acțiuni. Banii sunt ingredient, dar nu rezolvă problema. Mult mai important e ce vrem să construim. Când lucrurile sunt clare și toată lumea capătă încredere în planul nostru de business, banii vin. Sunt deja antreprenori cu care discutăm și avem variante în care rezolvăm rapid problema banilor. Dar vrem să construim un club care să devină cel mai puternic din România și să nu depindă de un singur om, care investește sau nu din diferite criterii personale.

Eugen Voicu: Vorbim de un capital care se investește în Dinamo. Când vine profit, totul se reinvestește. Avem în obiectiv listarea la bursă în 5 ani. Cine va dori să iasă din această investiție va avea posibilitatea să iasă la un preț corect. Ne dorim să fie cât mai mulți oameni implicați, din diverse medii. Banii nu vor fi o problemă când lucrurile vor fi pe făgașul normal. Este un business plan făcut, luat în considerare pe următorii 3 ani și jumătate.

Eugen Voicu: Îi apreciez mult pe fani și aș vrea ca Dinamo să fie cea mai respectată echipă din România. Vom lucra împreună cu suporterii la o viziune, dar lucrurile pleacă de la bază. Vrem să creștem Academia, să formăm mentalități de campion. Știu că sună idealist, dar de la premisa asta am plecat când am zis că e un proiect atractiv. Din păcate, domnul Galan nu a putut să ajungă azi. DDB este un partener al nostru. Noi am plătit către APCH, iar APCH a contribuit cu acești bani la Dinamo.

Eugen Voicu: Ne dorim o colaborare cu Clubul Sportiv Dinamo. Cred că și CS Dinamo și echipa de fotbal sunt în aceeași familie și cred că lucrurile se vor aranja. În planul de business avem dorința de a-i coopta alături de noi în acest proiect. Fostele glorii sunt binevenite în club. Dar nu știu dacă fotbaliștii români au căpătat suficientă experiență în ce înseamnă să administrezi un club. În planul nostru azi nu intră în intenția noastră să colaborăm cu foști fotbaliști pe post de management. Nu am încercat să luăm cele 8 procente de la domnul Badea. Domnul Șerdean a fost peste așteptări, în 3 zile ne-am înțeles și a rămas cu 0.1% din acțiuni. Este un dinamovist. Sunt peste 1 milion de fani și fiecare este deosebit în felul lui. Eu sunt simpatizant al lui Dinamo.

Andrei Nicolescu: Pentru mine, e o mândrie să mă aflu aici. Dinamo e un club important. Ne dorim să facem pași mici, dar esențiali, pentru ca Dinamo să se reorganizeze. Ne vom focusa pe reorganizarea administrativă și cât de curând în ce privește organizarea sportivă. Cel mai important ingredient va fi coeziunea echipei. Suntem o echipă cu coeziune și noi 4 am înțeles proiectul și traiectul pe care trebuie să-l aibă Dinamo de acum încolo. Există dorința de a veni cu rezultate concrete. Să încercăm să facem mai mult și să vorbim pe ce s-a realizat, nu pe promisiuni fără acoperire. Eu am reușit să cunosc cât de cât ce se întâmplă la Dinamo, dar de azi vom forma oficial o echipă și vom încerca să aducem Dinamo acolo unde e locul. Vă garantez că va fi o călătorie foarte interesantă.

Andrei Nicolescu: Este mult mai importantă eficiența utilizării banilor și ce valoare aduce utilizarea lor corectă. Ăsta trebuie să fie dezideratul tuturor celor care se gândesc cum să iasă Dinamo în insolvență. Suma trebuie utilizată corect. 12 milioane euro este o sumă de investit dacă vrem să facem un club sănătos. Ne dorim ca în zona sportivă să creștem pas cu pas. Faptul că dăm 2 milioane pe o vedetă, nu înseamnă că rezolvă problema. Există două posturi deficitare în echipă și ne gândim la acest lucru pentru play-off, numai că vorbim de jucători liberi de contract, care nu s-au antrenat organizat și prezintă un grad de risc. E greu să intervenim acum în ce a construit Ovidiu Burcă. A reușit ceva temeinic, bazat pe puterea grupului. În curând, ne dorim să avem un director sportiv, cu care să facem o predicție pentru următorii 3 ani.

Andrei Nicolescu: Cel de-al doilea pilon al nostru este finalizarea tuturor procedurilor în vederea licențierii. Lucrăm la acest lucru. Noi ne vom onora toate obligațiile contractuale pe care ni le asumăm și toți cei care au de luat niște bani și-i vor primi. Și procedura de licențiere vrem s-o optimizăm. Utilizăm toate mijloacele pentru a ne atinge scopurile: licențierea și faptul că vom plăti banii.

Andrei Nicolescu: E cineva care nu-și dorește ca Dinamo să promoveze anul ăsta? Normal că ne dorim acest lucru. Nu putem stabili alte obiective decât cele stabilite la început. Atât Vlad, cât și Ovidiu au făcut mai mult. Dacă vom intra în lupta pentru promovare, da, ne vom bate pentru promovare. La anul, vom încerca să producem fotbal, pentru că asta e menirea unei echipe.

Răzvan Zăvăleanu: Astăzi, mă bucură gândul că stăm lângă niște oameni serioși. Până azi, acționarii erau împărțiți în două: cei care aveau putință, dar nu voință și cei care aveau voință, dar nu putință. Pentru noi, de astăzi ar trebui să înceapă un nou capitol, să ne ocupăm doar de supravegherea clubului, ca administrator judiciar. Sper ca Dinamo să revină unde a fost.

Răzvan Zăvăleanu: Dinamo poate ieși din insolvență în maximum 3 ani. Noi ne sfătuim asupra mijloacelor care trebuie accesate pentru a ajunge unde ne dorim. Orice variantă este luată în calcul, atât timp cât e rapidă și să răspundă întrebărilor pe care ni le punem azi.

Vlad Iacob: Mă bucur să fiu alături de noua echipă de management. Nu am fi putut ajunge aici fără sprijinul extraordinar al tuturor suporterilor dinamoviști. Ei au definit cu determinare și demnitate identitatea reală a lui Dinamo, au arătat spiritul dinamovist! Le mulțumesc că nu au lăsat să moară clubul. Suporterii sunt motivul pentru care trebuia să ducem clubul la alt nivel. Vom intra într-o nouă eră, vrem să implementăm management corporativ. Avem oameni cu experiență alături.

 

Citește și

Lecția de modestie a lui Iulian Roșu: ”Nu trebuie să fie toată atenția pe mine”

 

 

Previous Ajutor incredibil al lui Rednic pentru Dinamo
Next Interzis la Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *