VIDEO EXCLUSIV Liviu și Denis Ciobotariu s-au întâlnit pe malul mării. Interviu în oglindă


Doardinamo.ro a organizat o întâlnire pe plajă între Liviu și Denis Ciobotariu, cei doi fiind practic la câțiva metri unul de celălalt, dar la hoteluri diferite. Dinamo stă la Pappilon Belvil, iar Botoșani stă la Bellis Hotel, cele două stabilimente fiind despărțite de doar un gard. Liviu Ciobotariu părăsește astăzi Antalya împreună cu echipa sa și a avut astfel ocazia să-și ia rămas bun de la fiul său. Vă redăm un interviu video în oglindă cu cei doi.

-De când nu v-ați mai văzut?
Liviu Ciobotariu: Păi nu ne-am mai văzut de la plecare, dar eu am plecat mai devreme, și Denis a sosit cu două zile mai târziu.

-Nu v-ați întâlnit pe plajă până acum? Mai ales că hotelurile sunt unul lângă altul….
Liviu Ciobotariu: Nu, nu ne-am întâlnit. Suntem la echipe diferite dar asta nu înseamnă că nu ne mai auzim la telefon sau nu vorbim.

-Sunteți rivali acum pentru play-off…
Denis Ciobotariu: Da, deci nu putem să vorbim prea mult, tocmai.
Liviu Ciobotariu: Da, este adevărat, ne vom vedea în etapa a treia. Dar fiecare suntem la cluburi diferite, fiecare ne facem treaba acolo unde suntem…
Denis Ciobotariu: …și fiecare o să dea ce are mai bun.
Liviu Ciobotariu: Sperăm că cel mai bun să câștige.

”Nu ne dăm tactica unul celuilalt”

-Nu vă dă tactica, nu?
Denis Ciobotariu: În niciun caz, nu se pune problema de dat tactica pentru că oricum, eu sunt la București, el e la Botoșani, nu ne vedem prea mult. Fiecare își face treaba acolo unde e.

-Dar v-a rămas inima la Dinamo? Ați jucat atâția ani acolo, ați antrenat…
Liviu Ciobotariu: Pentru mine e normal. Dinamo a fost, a rămas și va rămâne în inima mea tot timpul. Am jucat la Dinamo, am antrenat la Dinamo, m-am simțit foarte bine la acest club, simpatizez cu acest club, nu este niciun secret, Denis joacă la Dinamo, și atunci este normal că am o afinitate pentru acest club.

-Cine bate în meciul direct?
Liviu Ciobotariu: V-am spus, care o să fie mai bun, vedem. În orice caz, fiecare dintre noi va avea de câștigat dacă batem. Egalul ne încurcă pe amândouă. Vedem, important este să ne pregătim bine. El să se pregătească foarte bine și eu să fac ce am de făcut în meciul direct.

”Mi s-a împlinit visul ca unul dintre băieții mei să joace fotbal. Mi-aș dori să fie mai bun decât mine”

-Sunteți mândru de el?
Liviu Ciobotariu: Normal că mi-am dorit ca unul dintre băieții mei să ajungă fotbalist și visul mi s-a îndeplinit. Acum el trebuie să confirme. A ajuns la o echipă foarte bună, la o echipă de tradiție, trebuie să muncească foarte mult și să confirme.

-Poate deveni mai bun decât dumneavoastră?
Liviu Ciobotariu: Eu mi-aș dori. Are calitate, este un băiat inteligent, totul va depinde de el.
Denis Ciobotariu: Măcar să ajung la jumătate din performanțele lui. A fost la Mondial, la European.

-Visul tău care este?
Denis Ciobotariu: Am mai multe, dar cel mai mare este să joc la o echipă importantă din Europa, în special La Liga. Și la Dinamo să câștig un trofeu.

-Se pot câștiga în acest moment trofee cu Dinamo?
Liviu Ciobotariu: Eu zic că da, echipa este în acest moment în reconstrucție, sunt convins că se pot câștiga trofee, dar cu răbdare. Echipa nu traversează un moment favorabil, sunt mulți jucători noi care au venit, mulți jucători tineri. Și aici este de apreciat clubul Dinamo că dă șansă tinerilor. Conducătorilor și bineînțeles, antrenorului Mircea Rednic, care se bazează pe o mare parte dintre tinerii din pepinieră. Așa gândesc, și așa îmi doresc, ca Dinamo să aibă în scurt timp realizări și performanțe.

”Nu am intervenit niciodată să-l ajut pe Denis. Sincer vă spun!”

-Am înțeles că dumneavoastră nu ați intervenit niciodată la club pentru a-l ajuta pe Denis…
Liviu Ciobotariu: Nu. Sincer, nu, pentru că în primul rând nu ar fi corect, și în al doilea rând vreau ca Denis să-și câștige singur existența, să-și câștige locul în echipă, deja a ajuns la un grad de maturitate că poate să se descurce și singur. Nu este normal să intervin eu și nici nu îmi stă în caracter.
Denis Ciobotariu: Nu ar trebuie să se întâmple asta. Din păcate da, știu că se întâmplă.

-Cum ar fi să fii antrenat de tatăl tău?
Liviu Ciobotariu: Mi-am pus de multe ori această întrebare, nu știu, eu l-aș considera ca și un elev de-al meu, nu ca și copilul meu, pentru că la orice echipă unde am fost jucătorii au fost ca și copiii mei, îi tratez la fel pe toți, nu am afinități la echipă, pentru mine toți jucătorii sunt egali.
Denis Ciobotariu: Ar fi clar ciudat, mie nu mi se pare chiar normal, suntem oameni, în cazul în care tata ceartă pe cineva…
Liviu Ciobotariu: Este dificil de gestionat. În cazul în care aș fi antrenorul lui este clar că grupul l-ar izola puțin pentru că avem o relație tată-fiu. Este posibil să ajungem cândva la aceeași echipă, însă eu ți-am spus, chiar dacă l-aș antrena pe Denis, l-aș antrena ca pe elevul meu, cu ca pe copilul meu.

”Totul depinde de el”

-Ce vă doriți pentru Denis?
Liviu Ciobotariu: Îmi doresc în primul rând să-și câștige postul de titular la Dinamo, să aibă continuitate, îmi doresc foarte mult să-mi calce pe urme, apoi să facă pasul la echipa națională, la o echipă de top din Europa, nu știu. Ceea ce-mi doresc eu depinde doar de el, de modul cum se va pregăti, cum va gestiona această situație. El este tânăr și are nevoie de concentrare la antrenament, sunt foarte multe elemente care contează.

-Cine mergea cu el la fotbal când era mic?
Denis Ciobotariu: Mama, mama. Și bunica unerori.
Liviu Ciobotariu: Soția, soția, eu nu aveam timp pe vremea aia.

Denis: ”L-am văzut pe tata din tribune și mi-a plăcut atmosfera. Galeria lui Dinamo e incredibilă”

-Cui îi datorezi faptul că te-ai apucat de fotbal?
Denis Ciobotariu: Da, normal, l-am văzut pe tata din tribune, l-am văzut jucând și mi-a plăcut atmosfera, și am vrut și eu același lucru. Nu m-am apucat pentru bani, sau pentru altceva. Suporterii sunt o mare parte din fotbal, contează enorm să joci cu o galerie cum e cea de la Dinamo. E incredibil.

Liviu: ”Suporterii lui Dinamo sunt unicat. Peste cei din Belgia”

-Vă e dor de atmosfera de la Dinamo?
Liviu Ciobotariu: 100%. Pentru mine suporterii lui Dinamo sunt fantastici. Eu am jucat la mai multe echipe, am jucat și afară, dar suporterii lui Dinamo sunt unicat cu ce pot realiza, coregrafii, susținerea echipei, numărul mare în care se prezintă la stadion, de fiecare dată când joci pentru Dinamo și ai în spate 20.000 de fani îți dă un impuls, te motivează foarte, foarte clar.

”Eu vedeam doar roșu alb la echipele la care am jucat. Dinamo a fost echipa pe care am apreciat-o cel mai mult”

-Sunt peste cei din Belgia?
Liviu Ciobotariu: Eu am avut șansa să joc la echipe care aveau culorile roșu-alb. Și la Standard Liege, și la Mons, aveam culorile roșu-alb ca și la Dinamo, practic mă simțeam ca la Dinamo. Le-am spus și colegilor de atunci că mă simt bine și motivat pentru că mă simt ca la echipa pe care o apreciez cel mai mult, și aveam suporteri buni și la Standard, și la Mons, dar eu vedeam roșu-alb, culorile pe care le simpatizez cel mai mult.

-Pentru tine, Denis, cum e să joci în fața suporterilor? Te motivează sau simți o presiune?
Denis Ciobotariu: Există o presiune în momentul de față pentru că rezultatele nu sunt favorabile și automat, nici ei nu pot aștepta la infinit. Dinamo trece printr-o perioadă proastă, dar de cele mai multe ori ei ne-au susținut și noi le suntem recunoscători și le mulțumim pe această cale.

Liviu: ”Denis mergea la mare și trebuia să închiriez hotel cu teren de fotbal. Altfel nu mergea”

-Cum era Denis când era mic? Mergeați cu el la mare?
Liviu Ciobotariu: Când era mic, evident, că acum nu mai merge cu mine, se duce singur, nu mai vrea. Mergeam când aveam timp liber în vacanțe la mare.

-Ce-ți plăcea să faci, Denis?
Liviu Ciobotariu: Să joace fotbal.
Denis Ciobotariu: Să joc fotbal, pe plajă, uneori mai găseam un teren mic de iarbă.
Liviu Ciobotariu: De fiecare dată când trebuia să rezervăm hotelul, Denis tot timpul ne spunea, dacă nu are teren de fotbal, eu nu merg. Nu conta pentru el înotul în mare, în niciun caz. Nu prea mergea, era mai mult pe terenul de fotbal. Asta înseamnă că de mic i-a plăcut, s-a apucat din pasiune, și nu neapărat că tatăl lui a fost fotbalist, sau că va câștiga financiar foarte bine. Lui i-a plăcut de mic, era motivat să joace fotbal, cu asta te naști.

Denis către tatăl lui: ”Să ai rezultate bune, mai puțin în meciul cu Dinamo”

-Ce vă urați?
Liviu Ciobotariu: Să termine cantonamentul sănătos, și el și colegii lui, dar și elevii mei, să aibă putere de muncă, să se bată pentru un loc de titular și să câștige cât mai multe meciuri. Obiectivele sunt asemănătoare. Dacă câștigăm noi o să fiu bucuros eu, dacă o să câștige Denis o să fiu bucuros pentru el că are șanse să meargă. Unul dintre noi va avea de câștigat.
Denis Ciobotariu: Să fie sănătos și multe rezultate bune, mai puțin în meciul cu Dinamo.

Citește și:

INTERVIU PREMIUM N’Diaye: ”Dacă vorbești despre România în fotbal, vorbești despre Dinamo”

-->
Previous Florin Gardoș, declarație EXTREM de surprinzătoare despre Dinamo
Next 12 pentru play-off. Încă doi jucători la Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *