Victorie uriașă în derby! Vine promovarea directă?


Cursa nebună a lui Dinamo spre Liga 1 a trecut peste un nou obstacol. Azi, băieții lui Ovidiu Burcă i-au înfruntat pe cei de la CSA Steaua, echipă care nu are drept de promovare. Pe Arena Națională, Dinamo a dominat duelul cu rivalii din Ghencea și s-a impus cu 3-0. Promovarea directă în Liga 1 încă este posibilă pentru roș-albi.

Primul duel a fost cel din peluze. Cei din PCH au creat o coregrafie spectaculoasă, în care au alternat plăcuțele care au „desenat” anii 1948 și 2023. Dincolo, steliștii au colorat peluza în roșu și albastru, scriind mare ARMATA. Pe teren, Burcă a folosit din primul minut un atacant de meserie, pe Alexandru Pop. David Irimia și Bena i-au înlocuit pe suspendații Amzăr și Neluț Roșu. Adrian Popa l-a testat prima dată pe Dujmovic în minutul 9, dintr-o lovitură liberă, fără a-i da emoții bosniacului.

Dincolo, Patriche a tras de la 25 de metri, pe jos, însă Dincă s-a întins și a prins. După doar 2 minute, Ghezali i-a pasat lui Pop, însă șutul acestuia din lateral dreapta s-a dus mult pe lângă. Minutul 25 a adus o ratare mare a dinamoviștilor, mult mai ofensivi decât adversarii. Bani a centrat excelent de pe stânga, Ghezali a pus piciorul, însă mingea l-a nimerit pe Dincă, întors cu spatele spre jucătorul lui Burcă.

Căpitanul Patriche a nimerit bara cu 4 minute înainte de pauză. A pus capul la o minge trimisă din corner, dar n-a putut schimba tabela, Dincă având mare noroc la acea fază. Portarul stelist și-a salvat echipa și la faza următoare. Ghezali i-a învârtit pe fundașii adverși pe dreapta, i-a pasat perfect lui David Irimia, care a șutat la colțul lung, mingea fiind deviată în corner de Dincă. 0-0 la pauză.

Dinamo a început în atac și repriza a doua. Ghezali a plecat cu mingea de la jumătatea terenului, a sprintat spre poarta lui Dincă și a tras la colțul lung, mingea ducându-se pe lângă. Meciul a fost întrerupt apoi preț de vreo 10 minute. Torțele aprinse de fanii celor de la CSA au aterizat pe gazon, iar un nor gros de fum a întunecat Arena Națională. Chunchokov le-a dat mari emoții fanilor dinamoviști. Bulgarul a plonjat la o minge centrată de pe dreapta, însă Dujmovic s-a întins excepțional și a deturnat balonul din drumul spre 0-1.

Giafer a dat tonul petrecerii în peluza alb-roșie cu un sfert de oră înainte de final. La o lovitură liberă, mingea a ajuns la Larrucea, spaniolul a centrat din foarfecă, Alexandru Pop a reluat spre poarta stelistă, Dincă a respins în față, iar Giafer, pe fază, a catapultat balonul sub transversală. Ghezali putea reuși un gol fabulos. A trimis o bombă de pe linia careului de 16 metri, însă a nimerit de puțin ținta. S-a revanșat în minutul 4 al prelungirilor. Atunci, el și Bani au scăpat singuri cu Dincă și Ciocoteală, iar francezul a avut ultimul cuvânt, trimițând în plasă pentru 2-0.

Nu s-a terminat aici. La ultimul atac dinamovist, Florescu a obținut o lovitură de la 11 metri, fiind faultat de un adversar. Ghezali a bătut perfect și a stabilit scorul final, 3-0.

După acest rezultat, Dinamo are 46 puncte și este la egalitate cu Oțelul Galați, care va juca însă mâine la Buzău. Ultimul meci din play-off al echipei antrenate de Ovidiu Burcă va avea loc duminică, la Iași, de la ora 13:00. Dacă Oțelul nu se va impune mâine, cea de-a doua promovată directă în Liga 1 se va decide la finalul săptămânii, după Poli Iași – Dinamo și Oțelul – Unirea Dej.

DINAMO – CSA STEAUA 3-0

DINAMO: Dujmovic – David Irimia (87 Alex Irimia), Giafer, Bena, Patriche, Moura – Ghezali, Iglesias, Larrucea, Bani (90+7 Demici)  – Alex Pop (90+2 Florescu)

CSA STEAUA: Dincă – Drăghici (79 Dragoș Gheorghe), Al. Sabău, Ciocoteală, Corbu – Oroian (67 Ș. Pacionel), E. Pacionel (67 A. Ilie), Balgiu, Ad. Popa (79 Enceanu) – Chipirliu (67 Trică), Chunchukov.

Foto: GSP

Citește și

Mario Iorgulescu a fugit din spital, dar a fost găsit: mari probleme psihice, susțin avocații lui

 

 

Previous Primul transfer din vară la Dinamo
Next Bani i-a supărat pe steliști: CSA e o clonă!

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *