--> -->

Victoria lui Hanca! Dinamo a reintrat în lupta pentru titlu!


-->
Dinamo a învins Viitorul în această seară, scor 2-1, după dopietta lui Hanca, și-a revenit în lupta pentru titlu! Da, roș-albii au obținut primul succes pe teren propriu în istoria confruntărilor cu echipa lui Hagi, și-au consolidat poziția a treia a podiumului, ajungând la două puncte de Viitorul și la 4 puncte de liderul clasamentului, FCSB.

 

Meciul a debutat cu un mesaj ferm al fotbaliștilor dinamoviști care au cerut, din nou, pe un ton ferm, un stadion nou în Ștefan cel Mare. După două incursiuni periculoase ale lui Cristi Ganea, Rivaldinho, în minutul 13, a fost foarte aproape de a deschide scorul și de a marca al treilea gol consecutiv . Brazilianul, angajat de Romera, a căutat vinclul, găsind doar o mare ratare. Nemec, în minutul 31, s-a înălțat imperial, însă mingea s-a scurs pe lângă poarta adversă. Spectatorii nu l-au uitat nici pe Patrick Ekeng, dinamovistul decedat pe teren pe 6 mai anul trecut, la un meci cu Viitorul (3-3), căruia i-au scandat numele.

Hanca a devenit atacant, Filip cu pasele decisive

Viitorul a simțit că un eșec în Ștefan cel Mare îndepărtează echipa lui Hagi în lupta pentru titlu. Vlad Morar (46) și Cristi Ganea (51) au adus pericolul în careul gazdelor, doar că Vitautas Cerniauskas ori a avut șansă, ori a parat cu succes. Meciul s-a aprins după golul remarcabil al lui Sergiu Hanca. Mijlocașul de bandă n-a mai fost omul cu pasa decisivă, acest rol l-a preluat Steliano Filip. În minutul 68, Hanca a reluat în stil de mare atacant, deschizând scorul. Pe fondul degringoladei din apărarea Viitorului, Sergiu a mai punctat o dată. Nistor i-a pasat lui Filip, iar acesta a trimis în faîa porții, de unde Hanca, un veritabil vârf, a împins mingea în plasă.

A treia victorie la rând!

Suporterii dinamoviști l-au primit cu ostilitate pe George Țucudean, neuitând trădarea acestuia, iar atacantul a punctat la prima fază pe care a avut-o. De lângă Dielna, l-a surprins pe Cerniauskas cu un șut la colțul lung, în minutul 77. Iar partida a devenit incandescentă pe final. Cosmin Contra s-a transformat într-un leu neîmblânzit pe margine după ce Romera, în minutul 84, a solicitat un penalty și-a primit cartonaș galben pentru simulare, deși reluările au arătat că a fost faultat. Ultimele secunde din meci l-au găsit pe ”Guriță” în postura de adevărat lider de galerie, cerând sprijinul fanilor pentru o uriașă victorie, ce readuce Dinamo în lupta pentru campionat!

Dinamo – Viitorul 2-1 (0-0)

Au marcat: Hanca (68, 74) / Țucudean (77)

Dinamo: Cerniauskas – Romera, Nedelcearu, Dielna, St. Filip – Mahlangu, Nistor – Hanca (Marici 90), Rivaldinho, Palici (Busuladzici 63) – Nemec (Bawab 75). Antrenor Cosmin Contra

Viitorul: Râmniceanu – S. Rădoi, Țâru, K. Boli, Cr. Ganea – N. Roșu, Nedelcu (Ad. Dumitrescu 42), Casap (Fl. Coman 61) – A. Chițu, Vl. Morar (Țucudean 71), Purece. Antrenor Gheorghe Hagi

Spectatori: 3.116

Citește și:

Hanca: ”Ne batem cu Viitorul pentru locul 2”

-->
Previous Echipele de start pentru Dinamo-Viitorul
Next Hanca: ”Ne batem cu Viitorul pentru locul 2”

1 Comment

  1. faruk
    aprilie 16, 2017
    Răspunde

    Dinamo chiar trage la titlu..tare! Cum ar fi….?!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.