--> -->

VEȘTI MARI DESPRE CONSTRUCȚIA STADIONULUI


-->
FANATIK a contactat Compania Națională de Investiții care le-a oferit ultimele detalii cu privire la construcția noului stadion din Ștefan cel Mare.

„Cei de la CS Dinamo au trimis o solicitare către CNI pentru realizarea unui nou stadion pe locul actualului stadion. Au trimis și documentele care sunt necesare în prima etapă și care sunt în analiză de aproximativ o lună de zile. Ultimul document a fost trimis de club în cursul lunii trecute”.

Se pare că lucrurile se îndreaptă într-o direcție bună, iar un angajat al CNI care se ocupă în mod direct de acest subiect ne-a oferit ultimele informații în acest sens.

„Ultima informație pe care am primit-o este că proiectul stadionului a fost inclus deja pe lista sinteză”, a declarat un reprezentant al CNI în exclusivitate pentru FANATIK.

Ce înseamnă că proiectul noului stadion Dinamo a fost inclus pe lista sinteză?

Explicația vine tot din partea Companiei Naționale de Investiții: „Adică a fost luat în evidență și urmează a fi demarate procedurile astfel încât să poată fi promovați indicatorii tehnico-economici, aprobată finanțarea și toate etapele premergătoare demarării procedurii de achiziție”, au mai dezvăluit aceleași surse pentru site-ul nostru.

„Urmează celelalte etape. FZ-ul, studiul de prefezabilitate și fezabilitate. Aprobarea indicatorilor tehnico-economici care având experiența celorlalte trei stadioane probabil se va face printr-o Hotărâre de guvern fiind valoarea foarte mare a proiectului. După emiterea acesteia, se va porni demararea procedurilor de achiziție pentru contractarea lucrărilor de proiectare și execuție. Acestea sunt etapele de parcurs.

Ca să vă dau un termen e greu de spus… Demolarea vine în sarcina celor de la CS Dinamo și este ultimul pas înaintea demarării lucrărilor de construcție a noului stadion, care va fi posibilă doar după ce vor fi obținute toate celelalte aprobări, și mă refer în primul rând la indicatorii tehnico-economici. E greu de spus, am experiența procedurilor de la cazinoul Constanța. Au fost patru proceduri și doar una din ele a durat aproape doi ani de zile. E clar însă că nu e un proiect care să zacă pe un birou neatins. Știm că e un subiect de maxim interes și primim zilnic zeci de mesaj de suporterii lui Dinamo care ne întreabă despre construcția stadionului”.

Citește și:

Constantin Eftimescu oferă ultimele informații de la echipă

Previous Constantin Eftimescu oferă ultimele informații de la echipă
Next Dinamo din nou dezavantajată de LPF

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *