--> -->

Veste șocantă venită din „Ștefan cel Mare”


-->
Conform PlaySport, SC Dinamo 1948 SA nu mai poate folosi denumirea de FC Dinamo. Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București, care deține denumirea și celelalte efecte de patromoniu, a notificat conducerea clubului.

În discuție intră și domeniul website-ului, fcdinamo.ro, cât și dreptul comercial de utilizare asupra stemei cu cei doi câini. Astfel, SC Dinamo 1948 SA își păstrează doar posibilitatea de a folosi stema din ultimele două decenii într-un singur mod, exclusiv în scop sportiv!

Conducerea SC Dinamo 1948 SA a fost deja notificată în legătură cu interzicerea folosirii denumirii de „FC Dinamo” în scop comercial și sportiv.

Atenționarea scrisă vine din partea Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București, societatea care deține drepturile de patrimoniu pentru denumirea FC Dinamo București, stema cu cei doi câini și culorile roșu-alb-galben, pe care le-a înregistrat atât la OSIM – Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, cât și la OHIM- Oficiul Pentru Armonizare în Piața Internă a UE.

Ce înseamnă acest lucru?

Cu aplicare imediată, SC Dinamo 1948 SA își pierde dreptul de a folosi denumirea „FC Dinamo” și de a utiliza în scop comercial stema cu cei doi câini, plus domeniul fcdinamo.ro.

Totuși, aceleași surse indică faptul că, atât echipa din Liga 1, Dinamo 2 și grupele care fac parte din Centrul de Copii și Juniori SC Dinamo 1948 SA rămân cu dreptul de a evolua cu stema mai sus menționată în meciurile oficiale, însă nu vor mai putea folosi denumirea FC Dinamo.

Practic, din punct de vedere al denumirii, Dinamo din Liga 1 are variantele cum ar fi: Dinamo 1948 sau SC Dinamo 1948, după modelul FCU Craiova 1948 , clubul lui Adrian Mititelu.

Așa cum PlaySport.ro a informat în mai multe rânduri, ACS FC Dinamo București a cesionat, prin Dinamo 2001 SRL, către SC Dinamo 1948 SA, în luna iulie a anului 2005, citim din actele oficiale: „locul în Divizia A al echipei de fotbal a Clubului Sportiv Fotbal Club Dinamo București și a celorlalte echipe ale asociației, precum și a drepturilor federative ale jucătorilor de fotbal legitimați la Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București și a drepturilor de utilizare exclusivă a însemnelor, emblemei și mărcilor”.

Citește și:

”Înainte să învăț să merg în picioare, știam să zic ”Hai, Dinamo”

-->
Previous Scopul lui Dorin Șerdean: ”Este o informație”
Next ”Înainte să învăț să merg în picioare, știam să zic ”Hai, Dinamo”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.