--> -->

Veste ȘOC la miezul nopții


-->
Playsport anunță că Dario Bonetti a câștigat procesul cu Dinamo. Echipa s-ar putea trezi cu o situație ingrată, aceea de a avea doi antrenori: Dusan Uhrin și italianul Dario Bonetti, primul tehnician care a antrenat echipa în acest sezon.

Tribunalul București a hotărât, în urma procesului deschis de italian împotriva conducerii lui Dinamo, să îi admită în parte solicitarea, mai precis să anuleze măsura administratorului judiciar de denunțare unilaterală a contractului. Alte două solicitări ale lui Dario Bonetti au fost repunerea în drepturi și achitarea tuturor salariilor din momentul denunțării, conform contractului.

Totuși, instanta nu a admis și celelalte două capete de cerere formulate de către italian, respectiv constatarea neîncetării efectelor contractului odată cu denunţarea acestuia și obligarea clubului Dinamo la respectarea în continuare a contractului, precum și obligarea debitoarei la plata sumelor scadente pana la momentul prezent, fiind considerate de magistrați ca inadmisibile.

Rămâne totuși ciudată decizia admiterii în parte a instanței, dat fiind faptul că odată admisă solicitarea de anulare a măsurii de denunțare a contractului de către RTZ Partners, administratorul judiciar al lui Dinamo, logica situației ar fi că italianul ar trebui repus în funcție. Pentru a fi clară, însă, este nevoie de motivarea pe larg a deciziei instanței.

Prin cererea introdusă de Dario Bonetti la Tribunalul București, acesta a solicitat următoarele:

– Anularea măsurii administratorului judiciar de denunțare a contractului de activitate sportivă;
– Constatarea neîncetării efectelor contractului odată cu denunțarea acestuia;
– Obligarea intimatei la respectarea în continuare a contractului.

Soluția pe scurt

„Admite, în parte, contestaţia, astfel cum a fost precizată. Anulează măsura administratorului judiciar RTZ& PARTNERS SPRL – Filiala Bucureşti al debitoarei SC DINAMO 1948 SA înregistrată sub nr. 2512/26.09.2021 de denunţarea a Contractului de Activitate Sportivă înregistrat sub nr. 406/14.07.2021 la SC DINAMO 1948 SA încheiat între contestatorul BONETTI DARIO şi debitoarea SC DINAMO 1948 SA.

Respinge, ca inadmisibile, cererile contestatorului privind constatarea neîncetării efectelor contractului odată cu denunţarea acestuia, obligarea intimatei la respectarea in continuare a contractului şi obligarea debitoarei la plata sumelor scadente pana la momentul prezent. Obligă debitoarea SC DINAMO 1948 SA la plata către contestator a sumei de 200 lei reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu apel, în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 24.03.2022.
Document: Hotarâre 1378/2022 24.03.2022”, se arată în decizia tribunalului.”

Ce spunea Zăvăleanu in septembrie

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SA, a anunțat, la finalul lunii septembrie, că a denunțat contractul lui Bonetti, în baza Legii insolvenței.

„Nu a fost o reziliere bilaterală, ci unilaterală, în baza legii insolvenței. Dario Bonetti nu mai este antrenorul celor de la Dinamo ” -Răzvan Zăvăleanu

Citește și:

Cât va rata Simona Halep după accidentare

-->
Previous Prunea: „L-am învățat să spună adevărul”
Next FC Hermannstadt are drept de promovare

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.