Veste pentru fotbaliști astăzi


Dinamo trebuie ușor, ușor să se pregătească pentru reluarea antrenamentelor. Iar astăzi, Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, i-a anunțat că de pe 5 mai ei trebuie să intre în izolare totală ca să se întoarcă la antrenamente.

„Cele 4 etape ale reluării antrenamentelor

„Condițiile descrise de noi reprezintă un prag minimal sub care în această etapă nu se poate coborî. Ce trebuie să facă un club pentru a reveni la antrenamente? Antrenamentele vor putea fi reluate gradual, respectând 4 etape:

1. pregătirea preliminară
sesiuni individuale în cantonament
2. sesiuni de antrenament în grupe mici
3. sesiune de antrenament colectiv.
Vor fi trei categorii de persoane în această perioadă:

1.Persoanele care necesită măsuri de protecție crescută: antrenorii, jucătorii, medicii și terapeuții.
2. Personalul administrativ, cel de suport, personalul din bucătărie. Ei vor lucra în ture de 14 zile.
3. Măsuri reduse de protecție: cei care se ocupă de securitate și de bază, care nu vor avea accces.

Pentru ca sportivii să-și reia antrenamentele, ei trebuie, în mod obligatoriu, să stea o perioadă de 14 zile începând de astăzi în izolare totală. La ieșirea din izolare, aceștia trebuiesc testați pentru COVID-19. Doar cei care au rezultatul negativ vor fi admiși în bazele de cantonament desemnate.

Transportul sportivilor de acasă spre locul de cantonament se va face, de preferință, cu automobilul propriu, fără opriri pe traseu. Medicii vor face un triaj epidemiologic, vor testa temperatura, vor identifica eventuale simptome. În cazul în care indentifică siptome, medicul îi va interzice jucătorului participarea la antrenament.

Testarea pentru COVID-19 se va efectua în orice moment, la recomandarea medicului care însoțește echipa în cantonament. Staff-ul nu se schimbă și nu interacționează decât online până la faza a patra, cea a antrenamentelor colective.

Vorbim despre reluarea pregătirii, nu despre activitatea de sport în masă. Regulile pot fi relaxate, dar, în acest moment, preferăm să nu estimăm nimic. Vom face periodic, din două în două săptămâni, o reevaluare a situației”, a spus Ionuț Stroe, la Digi 24.

Citește și:

Viața și Acatistul Sfântului Efrem cel Nou, mare făcător de minuni

-->
Previous Veste mare pentru Claudiu Florică
Next Ioan Mărginean, prima reacție despre venirea la Dinamo: ”Asta e condiția”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *