Veste MARE pentru Dinamo


Cluburile din Liga 1 primesc o veste bună, iar jucătorii pot să aștepte liniștiți finalul anului, în condițiile în care se vor achita măcar o parte din restanțele financiare.

ProSport a aflat că în această săptămână se va vira tranșa din drepturile tv, iar informația a ajuns repede și la urechile jucătorilor. Totuși, este vorba de o rată care va ajunge din nou cu întârziere către cluburile din Liga 1.

Probleme mari cu banii are chiar și campioana României. La finalul sezonului trecut, CFR Cluj figura cu o datorie de 19,5 milioane de euro, iar peste 50% din sumă era creanța lui Neluțu Varga, care și-a trecut în acte toate sumele investite la club sub formă de împrumut.

Deținătorul drepturilor TV pentru Liga 1, EAD.RO Interactive, va achita o tranșă de 930.000 de euro, care trebuia împărțită celor 16 echipe din Liga 1.

Vestea este una foarte bună pentru majoritatea cluburilor din Liga 1, dar mai ales pentru Academica Clinceni, Gaz Metan și Dinamo. Ilfovenii și medieșenii au datorii mari către jucători și acești bani din drepturile tv reprezintă cu adevărat o „gură de oxigen”. De asemenea, jucătorii lui Dinamo nu și-au mai primit banii pe 15 noiembrie, căci a fost așteptată această sumă de bani.

28,5 milioane de euro, fără TVA, este suma totală pe care EAD o va plăti către LPF în baza contractului actual de drepturi TV, care are scadența în vara lui 2024

„Așteptăm niște bani care trebuie să vină din drepturile TV. Ar fi trebuit să vină pe data de 15. Am discutat la Ligă, se pare că vor intra cu o întârziere de o săptămână. Avem o întârziere de o săptămână la salarii.

Banii care vor veni ne ajung să plătim salariile. Pentru prima dată de la intrarea în insolvență avem o întârziere de 4-5. Dar au înțeles băieții”, a spus Iuliu Mureșan, la GSP Live.

Citește și:

”Senzațional”. Fiica lui Dan Diaconescu vrea să revoluționeze piața media

-->
Previous Cine este omul care este nerăbdător să lucreze la Dinamo
Next Florin Răducioiu se ia de Gabi Torje

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *