Veste bombă pentru fanii lui Dinamo


Cornel Dinu (73 de ani) a dezvăluit care este echipa care este continuatoarea lui Dinamo, înființată în 1948.

Suporterii formației din Șos. Ștefan cel Mare au emoții mari în această perioadă, mai ales din pricina barajului. Elevii lui Dusan Uhrin se pregătesc pentru aceste meciuri, cel mai probabil împotriva Universității Cluj. În plus, recent, Nicolae Badea a solicitat eliminarea inițialelor „FC” din denumire și înlocuirea stemei cu cei doi câini, motiv pentru Dinamo de a face o rebrandurire forțată.

Cornel Dinu a vorbit despre identitatea lui Dinamo, în contextul în care există alte două formații cu această denumire în Liga 4 – dintre care una este deținută de Nicolae Badea. Suporterii echipei din Liga 1 pot sta, însă, liniștiți, deoarece la „transformarea” din 1992 s-a specificat clar în acte că aceasta este continuatoarea formației care a fost înființată în 1948.

„Se pare că există în 1992, la prima transformare care s-a făcut, la Judecătoria Sectorului 2, o precizare, ceea ce nu există la Steaua, că actualul Dinamo Bucureşti 1948 este continuatorul secţiei de fotbal a clubului Dinamo Bucureşti dinainte de 1990.

La fel cum, în 1998, când s-a făcut transformarea în FC Dinamo, cineva care a condus foarte bine sistemul internaţional mi-a explicat că, de la UEFA, în 1998, nu a venit niciun fel de comunicare că nu poţi să mai fi finanţat sau să fi subordondat unui minister.

S-a dus un zvon din ăsta şi s-a făcut transformarea respectivă”, a declarat Cornel Dinu pentru Orange Sport.

Citește și:

Reghe e istorie la Craiova! Cine-i urmează

-->
Previous Cum poți câștiga un echipament cu Dinamo
Next Echipele probabile la Dinamo-Uta

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.