Vă sună cunoscut? Ce face Negoiță cu echipa pe locul 12 și eliminată din Cupă


Strategia lui Ionuț Negoiță anti-înjurături este aceeași. De fiecare dată când echipa merge prost, și asta 99% din cauza managementul DEZASTRUOS de la Dinamo din ultimii ani și a unei strategii inexistente pe termen lung, Negoiță face aceeași mutare, anunță că vinde echipa. De data aceasta pe surse. Telekom Sport a anunțat astăzi că acționatul majoritar al lui Dinamo a solicitat un audit realizat de firma Deloitte și prețul de vânzare al clubului ar fi de 3 milioane de euro.

Dar fără brand, care este doar împrumutat de la Nicolae Badea. Nici Săftica nu ar fi în preț, deoarece aceasta este în proprietatea lui Negoiță, și nu a clubului Dinamo, care are în palmares 18 titluri și 12 Cupe ale României. Se pare că prețul a scăzut cu 2 milioane de euro deoarece Alexandru David anunța la începutul sezonului că doar pachetul majoritar ar costa 5 milioane de euro.

De ce este Ionuț Negoiță vinovat

Ionuț Negoiță nu este de blamat neapărat că nu a investit bani în transferuri, ci pentru că nu a avut în ultimii ani o conducere care să se priceapă la fotbal și să aducă fotbaliști de calitate în Ștefan cel Mare. Mihai Teja povestea zilele trecute cum Gaz Metan Mediaș, cu cel mai mic buget de salarii din Liga 1 și fără să investească bani în transferuri, a reușit să aducă jucători de calitate din străinătate. Pe când la Dinamo se pare că sunt cei mai slabi străini din Liga 1, cu salarii care depășesc 10.000 de euro pe sezon. Cine i-a adus? Bratu nu putea el să semneze în locul conducerii, care ar fi trebuit să știe ce fotbaliști aduce pe asemenea salarii. Dar departamentul de scouting este inexistent în Ștefan cel Mare.

Iar o greșeală fatală în acest sezon a fost aceea că s-a renunțat în vară la strategia de a se baza pe tineri, care au terminat sezonul trecut pe 7 și care au demonstrat și astăzi că au valoare de Dinamo, pentru a aduce niște semi-amatori din străinătate, care nu și-ar fi găsit nici până în acest moment angajamente dacă nu-i salva Dinamo, vezi cazul lui Delorge.

Vestiarul e RUPT

Altă greșeală a lui Ionuț Negoiță s-a dovedit a fi aducerea în acest moment a lui Mircea Rednic la Dinamo. Strategia ”Puriului” de a-i amenința pe jucători public că vor fi dați afară nu a fost cea mai fericită. Dacă Claudiu Niculescu a reușit să califice echipa în Cupa României, un egal cu Sepsi și o înfrângere la Botoșani, Rednic a ieșit în această seară din Cupă după ce jucătorii străini pur și simplu nu le-a păsat dacă echipa se califică sau nu pentru că ei oricum știu că vor fi dați afară.

Dacă Claudiu Niculescu liniștise apele în vestiar și jucătorii își recăpătaseră cât de cât încrederea, Rednic nu a reușit să-i motiveze pe ”câini” și atmosfera chiar e de coșmar în Ștefan cel Mare. Dacă avea sfătuitori buni, Negoiță putea să se înțeleagă cu Rednic să vină din iarnă și până atunci să-i dea șansa lui Niculescu să-și continue munca și să demonstreze dacă poate sau nu antrena formația sa de suflet. De asemenea, fără omogenitate și relații de joc, echipa a fost și mai bulversată când a venit ”Puriul” și a fost nevoită să schimbe iar sistemul în plin campionat. Dacă ar fi venit în iarnă, Rednic ar fi putut să-și aducă în liniște jucătorii pe care și-i dorea și avea timp să implementeze tot ce știe la echipă în cantonamentul din pauza competițională.

Citește și:

Ce a spus Rednic după rușinea de la Miercurea Ciuc: ”Până nu mori…”

Previous Ce a spus Rednic după rușinea de la Miercurea Ciuc: ”Până nu mori...”
Next PEDEPSIȚI Fanii au oprit autocarul într-o benzinăria. Ce le-au spus

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *