Vă mai aduceți aminte de ”Ziua Dreptății”? Au jurat cu toți pe Biblie și au fost salvați oameni de la închisoare


Așa au denumit-o suporterii dinamoviști atunci. ”Ziua Dreptății”. 4 mai 2008. S-a vorbit mult pe seama acelui derby Dinamo – Steaua (n.red atunci așa se numea echipa rivală, avea și vechea stemă), mai ales că doar un punct luat în Ștefan cel Mare făcea echipa din Ghencea noua campioană a României.

Era vorba ca steliștii să celebreze titlul în casa ”câinilor”. Era o confruntare între Marius Lăcătuș, naș, și Ionel Dănciulescu, fin. Între Cristi Borcea și Gigi Becali, de atunci apropiați, viitoare ”rude prin alianță”. Se ascultau telefoane, erau amenințări cu închisoare, iar ultrașii au mers la stadion să vorbească cu jucătorii. Mai mult, Borcea a adus un preot la echipă și, cu toții, s-au pus în genunchi să jure că nu va fi blat! Dinamo a învins cu 2-1, goluri Bratu și Dănciulescu pentru ”câini”, iar titlul a mers în premieră la CFR Cluj.

Fostă glorie a clubului, Cornel Țălnar, pe atunci antrenorul roș-albilor, a rememorat pentru Prosport: ”Este cea mai frumoasă zi a mea la Dinamo. Două nopţi nu am dormit înaintea acelui meci. Aşa a fost, au fost multe zvonuri, presiuni, discuţii.

Cu două zile înainte, fanii, vreo 200 de ultraşi, au venit la stadion şi ne-au transmis că, orice ar fi, Steaua nu trebuie să ia campionatul pe terenul nostru. Era o chestiune de orgoliu, nu ştiu pe unde am fi plecat după meci dacă nu am fi câştigat. Borcea a adus popa, a sfințit tot, ne-am jurat cu toții pe Biblie, de la primul până la ultimul, că nu va fi nimic necurat. Era și frică de faptul că-i leagă pe unii…

Cum am ieşit pe teren fanii au fost uluitori. Am jucat şi cu Hamburg, cu fostul 23 August plin, însă ca la ”Ziua Dreptății” nu am văzut aşa atmosferă. 15 000, 16 000 de dinamovişti fenomenali, chiar şi azi, după 11 ani, vreau să le mulţumesc”.

Citește și:

Cum poate pleca Rednic de la Dinamo. Afirmația unui fost coleg + iar e sămânță de scandal

-->
Previous Meci greu cu Dunărea. Echipele probabile plus cotele înainte de acest meci
Next Cum poate pleca Rednic de la Dinamo. Afirmația unui fost coleg + iar e sămânță de scandal

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *