Unde sunt BANII din transferurile iernii. Ce buget a avut Dinamo pentru acest sezon


Dinamo a vândut jucători de peste 2 milioane de euro în această iarnă, echipa lăsând să plece fotbaliști importanți, titulari. ”Câinii” i-au cedat pe Costache (700.000 de euro), Nedelcearu (600.000 de euro), Filip (400.000 de euro), Anton (300.000 de euro) și Nascimento (100.000 de euro), iar președintele clubului din Ștefan cel Mare, Alexandru David, a explicat unde sunt banii luați din tranzacții.

”În club. Unde să fie? Un club ca Dinamo cheltuie anual până la 7 milioane de euro. Datele sunt publice, le găsiți la ANAF. Sunt salariile jucătorilor, staff-ului, cheltuieli de organizare, asigurări etc. Din drepturile TV, Dinamo încasează 2,5 milioane de euro. Din marketing și merchandising încă 1,5 milioane de euro. Restul până la 6 milioane de euro nu au cum să vină doar din ticketing. Dacă jucăm pe “Dinamo” nu vin spectatori, daca jucăm pe Arena, nu vin suficienți cât să acopere costurile operaționale, decât la meciul cu Steaua. Diferența trebuie asigurată din vânzări de jucători”, a explicat David în interviul oferit Gazetei Sporturilor.

Tot el a mai precizat: ”Este cu atât mai frustrant cu cât, financiar, este anul cu cel mai mare buget din ”era Negoiță”. Am avut unul de aproximativ 7 milioane de euro și, cu toate acestea, ne vom bate la locul 7 și la Cupa României. Puțin pentru un asemenea buget, incredibil de puțin pentru un club ca Dinamo!”.

 

Previous Ce TREBUIE să facă Bratu la echipă. Sfat important pentru antrenor
Next Cum se SCUZĂ conducerea lui Dinamo în fața suporterilor

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *