Unde poate ajunge Dinamo după play-off, în viitor


Comitetul Executiv al UEFA a aprobat week-end-ul trecut înființarea unei noi competiții intercluburi. Aceasta se va numi UEFA Europa League 2 și va debuta în 2021. Un fel de Cupa Intertoto, cu mici modificări, cu bani mai mulți, dar nu chiar la nivelul Champions și Europa League.

Vor participa 32 de echipe în grupe. Vor fi 8 grupe a câte 4 echipe, urmate de „optimi”, „sferturi”, semifinale și finală. Înaintea „optimilor”, echipele clasate pe locul doi în grupe vor disputa o rundă eliminatorie cu echipele venite de pe locul 3 din grupele Europa League. Totodată, cluburile de pe locul 2 în grupele EL vor da baraj de calificare în „optimi” cu locul 3 din grupele UCL. În total, se vor juca 141 de partide pe durata a 15 săptămâni, exact ca în EL. Meciurile se vor disputa joia. Câștigătoarea noului turneu va fi calificată direct în ediția următoare a EL. UEFA garantează că 34 de țări vor fi reprezentate în cele 3 competiții europene. În prezent, minimul garantat era de 26.

Practic, țări precum România, care nu a avut nicio reprezentantă în grupe în acest sezon al EL și UCL, vor avea o șansă în plus de a fi angrenate în competițiile europene.

Citește și:

Declarație INTERESANTĂ a lui Salomao înaintea meciului cu CFR Cluj

-->
Previous Ce se întâmplă cu Abdel Diarra și Andy Kawaya
Next Dan Nistor își face praf o parte dintre colegi. Ce a spus

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *