Unde a vrut Dinamo să joace returul barajului


-->
Dinamo a vrut să joace returul de la baraj cu U Cluj pe noul stadion „Arcul de Triumf”. Ca şi rivalii de la FCSB, „câinii” au fost refuzaţi, motivarea fiind că nu există pentru moment un cadru legal pentru închiriere.

Dinamo mai are o singură şansă de a rămâne în prima ligă. “Câinii” joacă duminică returul de la barajul cu U Cluj, unde au de recuperat înfrângerea din tur, scor 0-2. Ar putea fi ultimul meci din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Din informaţiile FANATIK, Dinamo a vrut să evolueze în returul barajului pe stadionul “Arcul de Triumf”, proaspăt reconstruit. Însă, la fel ca şi rivalii de la FCSB în Ghencea, “câinii” s-au lovit de refuzul administratorului bazei, care este Federaţia Română de Rugby, în baza unui protocol cu Ministerul Sportului.

“Răspunsul a fost negativ. Vom juca pe Dinamo. Ni s-a spus că nu sunt încheiate formalităţile legale pentru a putea fi închiriat stadionul către terţe entităţi. Ni s-a spus că poate fi folosit de FRF pentru naţionala feminină şi U-21 şi pentru rugby, există nişte protocoale.

Acesta a fost răspunsul şi n-am avut ce face. A fost dorinţa jucătorilor de a evolua pe Dinamo. Joacă acasă, fanii sunt aproape de ei, este în Bucureşti. Nu mai sunt nici alte arene.

Voluntariul îşi schimbă gazonul, la Giurgiu şi la Ploieşti nu prea voiau jucătorii. Până la urmă ei au propus să joace pe Dinamo”, a spus Răzvan Zăvăleanu pentru FANATIK.

Declarațiile lui Alin Petrache, președintele FRR

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a spus într-o conferinţă de presă din luna aprilie că va fi greu ca echipele de club să poată evolua pe stadionul din nordul Capitalei, în condiţiile în care gazonul nu ar putea susţine prezenţa mai multor echipe:

“Meciurile de fotbal s-au disputat pe acest stadion şi se vor putea disputa în continuare, aşa cum ne-am dat acordul de fiecare dată, mă refer la cele ale echipelor naţionale, fie ele feminine sau Under-21… Aceste selecţionate de fotbal le vom primi în continuare aici cu braţele deschise.

În ceea ce priveşte cluburile de fotbal, ne vom mai gândi, dar acesta este un stadion pentru echipe naţionale. Aici s-au jucat meciuri internaţionale de rugby din 1913 până în prezent şi cred eu că aşa ar trebui păstrat.

Nu cred că gazonul poate susţine prezenţa mai multor echipe, pentru că şi noi vom avea aici echipele de rugby Under-17, Under-18 şi Under-20.

De asemenea, vom avea în pregătire tot aici echipa naţională A, apoi prima reprezentativă… în plus avem programate multe competiţii pe acest stadion, finale la juniori şi seniori. Aşa că eu cred că gazonul nu poate rezista la atâtea meciuri încât să mai joace aici şi una sau două echipe fotbal”, a spus Alin Petrache, preşedintele Federaţiei de Rugby, cea care administrează stadionul.

Sunt mari şanse ca meciul Dinamo – U Cluj să fie ultimul disputat pe actualul stadion din Şoseaua Ştefan cel Mare. CNI a preluat arena, care urmează să fie demolată şi pe locul acesteia va fi construit un stadion nou.

Citește și:

Carla’s Dreams vrea să ”scape” de mască: ”Mă reinventez”

Previous Veste mare pentru Dinamo înaintea meciului
Next Câte bilete s-au vândut în primele 2 ore

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *