Un jucător extrem de important, despre fani: ”Ei chiar merită trofee”. Ce face dacă primește o ofertă


Dinamoviștii au cu ce se mândri și pe cine susține la acest campionat mondial din Rusia, unul la care tricolorii noștri îl vor primi din fața televizorului, sau, în cazul cel mai fericit, din tribune. Jaime Penedo va apăra poarta echipei naționale a țării sale, Panama, dar înainte de asta el a semnat un nou contract cu Dinamo. El a acordat un interviu pentru ediția tipărită a Gazetei Sporturilor în care a povestit ce va face dacă va primi o ofertă mai bună.

– Jaime, care au fost motivele pentru care ai ales să semnezi prelungirea angajamentului cu Dinamo?
– A fost dificil să iau o decizie în legătură cu Dinamo, pentru că e un club la care ţin foarte mult, pentru
ce reprezintă și pentru suporteri. Am avut multe îndoieli când a trebuit să decid dacă să plec sau să rămân. Trebuie să recunosc meritele conducătorilor și să le mulţumesc pentru că am ajuns la un acord până la urmă.

– S-a discutat mai mult la salariu?
– Salariul nu a fost o problemă în niciun moment al negocierilor. Am luat decizia să rămân pentru că mă simt legat de Dinamo, de obiective importante, iar planul pentru sezonul viitor e să avem un proiect câștigător. Lumea la Dinamo a înţeles ce fel de jucător sunt, că dau totul pe teren pentru a face performanţă.

– Și dacă vine o ofertă mai bună după Mondial?
– Am contract cu Dinamo, am obiective aici. Acum merg în Rusia pentru a-mi reprezenta ţara, Panama. Asta e mândria mea, atât mă interesează.

– Cum a reacţionat familia când a aflat că mai staţi un an la București?
– Ai mei au fost foarte importanţi în decizia luată, chiar ai văzut că am postat o poză pe Instagram cu Angie, soţia mea, care e alături de mine. Acea imagine spune mai mult decât o mie de cuvinte, am făcut poza chiar atunci când am semnat. Angie și copiii sunt motorul vieţii mele și se simt bine aici.

– În sezonul viitor, la ce să spere fanii lui Dinamo?
– E clar că obiectivul nostru trebuie să fie lupta la titlu. Avem încredere în acest ţel și trebuie să îl urmăm
și să facem lucrurile să funcţioneze.

– Cum a influenţat Florin Bratu schimbarea la faţă a echipei?
– E clar că s-a văzut o schimbare în bine cu Bratu. Cel mai mult a revitalizat forţa ofensivă, iar asta e vital pentru o formaţie care are obiective măreţe.

”Pentru fanii lui Dinamo am doar cuvinte de recunoștință, am simțit dragostea lor și adevărul este că sunt incredibili! Știu că nu i-am mulțumit tot timpul, dar ei chiar merită trofee.” Jaime Penedo, portar Dinamo

2016 este anul în care Penedo a fost transferat la FC Dinamo București. Portarul numărul 1 al dinamoviștilor și-a început cariera la Estudiantes de Panama și a mai evoluat pentru Club Deportivo Plaza Amador, Club Deportivo Arabe Unido (toate din Panama), Cagliari (Italia), Osasuna B (Spania), Club Social Deportivo Municipal (Guatemala), LA Galaxy (SUA) și Deportivo Saprissa (Costa Rica).

55 de meciuri a adunat Penedo în poarta echipei din Ștefan cel Mare în toate competițiile, Liga 1, Cupa României, Cupa Ligii și Europa League, în ultimele două sezoane competiționale.

1 trofeu a câștigat Penedo la Dinamo, Cupa Ligii în 2017. Portarul dinamovist este singurul reprezentant al campionatului intern care va participa la Mondialul din Rusia, fiind convocat în lotul naționalei Panama.

130 de selecții are Penedo pentru naționala Panama. Penedo va împlini peste trei luni, pe 26 septembrie, 37 de ani.

Citește și:

S-A DECIS Unde va antrena Bogdan Lobonț după retragere

-->
Previous S-A DECIS Unde va antrena Bogdan Lobonț după retragere
Next Penedo: ”Surpriza sper să fim noi”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *