--> -->

Un fost dinamovist dă lovitura de grație FCSB-ului


Sursa foto: EFE
-->
Câte afaceri proaste nu a făcut Ionuț Negoiță? Multe. Un jucător acum foarte important pentru CFR Cluj, Valentin Costache, a fost vândut de Dinamo în 2017 pe doar 700.000 de euro. Atunci avea doar 19 ani. În această seară, el a dat lovitura de grație FCSB-ului în derby-ul cu CFR Cluj și a înscris golul de 2-0 pentru formația din Gruia.

Cum a ajuns Valentin Costache la Dinamo:

”La 16 ani l-am adus pe Costache la Dinamo. Juca SS2, l-am văzut în meciul direct cu noi, finala campionatului municipal la grupa ’98. Ne-a dat două goluri, am pierdut cu 3-1. A venit magazionerul la mine, Toma Radu. «Domnu” Gabi, vă place copilul ăla?», «Da, chiar îmi place, cum să nu-l remarci?!», «Vreți să vi-l aduc să vorbiți cu el?». I-am zis că da.

Am discutat, mi-am dat seama din prima că va ajunge sus. Am vorbit cu domnul Negoiță și a plătit 20.000 de lei. Culmea este că la acel meci Denis Ciobotariu l-a avut în marcaj, iar acum sunt colegi.

A avut un parcurs bun la juniorii lui Dinamo, a fost bine instruit de antrenorii de la Academie, dar și el a fost, este, un copil muncitor și cuminte. La echipa mare a lui Dinamo, a plecat în cantonament, vara, cu „Guriță”. Nu-l știau, nu prinsese nici lotul de 28, nici el, nici Ciobotariu, dar am vorbit cu domnul Negoiță, juniorii A tocmai deveniseră campioni naționali în vara 2017, și i-am spus să vorbească să le dea o șansă.

M-a sunat apoi patronul că îi spusese Cosmin Contra după o săptămână de pregătiri: «Domne, copilul e fantastic!». Apoi, a jucat la toți antrenorii. Și a intrat în circuitul băieților mari.

A prins un tren și nu s-a mai dat jos din el. După, s-a transferat la CFR Cluj unde Dan Petrescu a avut un rol foarte important în ascesiunea lui. Nu vedeți că el și Ciobotariu au adus un milion de euro lui Dinamo. Și vedeți că arată fizic impecabil. Mă bucur că Dinamo București este parte din performanțele echipei naționale. În lotul lărgit mai sunt Ricardo Grigore, Ion Gheorghe, Constantin Dima, Robert Moldoveanu, Mihai Neicuțescu, Andreas Mihaiu, toți crescuți de academia noastră.

Din păcate pentru noi, ei joacă la alte echipe acum, majoritatea. Dacă aveam o strategie bună și aveam mai multă grijă de acești copii, talentați, crescuți în spiritul lui Dinamo, acum nu am fi trăit cu frica morții! Nedelcearu! Am uitat de alt copil crescut la Dinamo, care e deja la echipa mare a României. Dinamo s-ar fi putut autofinanța din produsele academiei”, declara Gabi Răduță pentru GSP.RO în luna noiembrie.

Citește și:

Dezvăluiri de la Dinamo: ”Internet neplătit și era mai frig decât afară”

Previous Dezvăluiri de la Dinamo: ”Internet neplătit și era mai frig decât afară”
Next Conducătorii doriți în locul lui Couto și Șerdean

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *