Un fost angajat rupe tăcerea


-->
Cristian Sandu, fostul preparator fizic al lui Dinamo, a povestit cu lux de amănunte despre haosul care este la Dinamo și și-a argumentat decizia de a părăsi formația roș-albă. Totul într-o postare pe contul personal de Facebook.

„Cu privire la situația actuală a jucătorilor accidentați de la Dinamo, țin să clarific aceste aspecte în calitate de fost preparator al FC Dinamo și să expun cu adevărat ce s-a întâmplat.

Cu câteva zile înainte de începerea campionatului a fost numit antrenor principal Dario Bonetti. Concomitent cu venirea lui am fost contactat și ofertat de către club prin președintele Iuliu Mureșan.

Deși știam că urmă să ajung la un club cu anumite probleme la momentul acela, mi-am asumat decizia și am considerat-o ca pe o provocare. Mi-am dorit să ajut acest club atât de mare, care este Dinamo, aflat într-o situație delicată”

„Mult sub Liga 1”

„Condiția fizică a jucătorilor, la startul campionatului, era mult sub standardele și nivelul Ligii 1, pe fondul lipsei de antrenamente, a unui lot neexperimentat, dar mai ales de faptul că la echipă au sosit jucători juniori de la U19 care nu evoluasera niciodată în primul eșalon.

Din păcate carențele condiției fizice și lipsa de experiență a tinerilor jucători și-au spus cuvântul ulterior, iar pentru Dinamo a urmat o perioada cu multe rezultate negative. După opt etape, Dario Bonetti a fost dat afară, iar apoi a fost instalat antrenor Mircea Rednic.

Tot atunci, președintele clubului Iuliu Mureșan m-a anunțat că a hotărât să îmi rezilieze contratul pe motiv că antrenorul a hotărât să aducă un alt preparator fizic cu care a mai colaborat.

Am considerat acest lucru nedrept și am refuzat rezilierea. Apoi mi s-a comunicat să nu mă mai prezint la antrenamente deși eram sub contract. Am refuzat și acest lucru, ajungând la decizia comună de a mă ocupa de antrenamentul jucătorilor care nu prind lotul, în afara programului echipei.

Perioada mandatului lui Mircea Rednic a durat până la terminarea anului calendaristic, când a fost demis”

„Un lucru anormal”

„Revenind la situația actuală a jucătorilor care au suferit multe accidentări în ultima perioadă, consider că o mare greșeală pe care a făcut-o conducerea clubului este că în timpul mandatului lui Flavius Stoican, în componența staff-ului, nu a existat niciun preparator fizic. Un lucru anormal pentru un club din prima ligă, mai ales unul de talia lui Dinamo.

S-a ratat, astfel, o bună ocazie în care s-ar mai fi putut dezvolta nivelul de pregătire fizică a jucătorilor pentru a două parte a campionatului. Acest lucru se face în pauza de iarnă.

După reluarea campionatului, echipa a înregistrat o serie de rezultate negative, timp în care s-a putut observa o lipsă acută a pregătirii fizice. Mai mult decât atât, a urmat și un șir lung de accidentări care a redus considerabil validitatea lotului. A venit apoi demisia lui Flavius Stoican, iar conducerea a decis aducerea lui Dusan Uhrin.

Am decis, în urma primelor antrenamente făcute pe fondul situației accidentărilor multiple, să prezint conducerii o strategie în ceea ce privește pregătirea fizică. Nu am ajuns, însă, la un numitor comun, iar această situație a dus la hotărârea mea de a demisiona. Îmi doresc enorm ca echipa să-și atingă obiectivul de a rămâne în prima liga, la fel cum își doresc toți cei care iubesc Dinamo”, se arată în postarea lui Cristian Sandu, de pe contul personal de Facebook.

Citește și:

Confesiunea lui Băsescu: ”Voi cumpăra unul”

Previous Mureșan: „Verdictul e la finalul lui aprilie”
Next Primele declarații ale lui Claudiu Ciolan

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *