Un fost angajat a cerut falimentul


Conducerea clubului Dinamo își dorește ca judecătorul sindic să avizeze varianta revizuită a planului de reorganizare în cadrul ședinței programate pentru 4 septembrie. Cu toate acestea, echipa se confruntă din nou cu mari îngrijorări. Oficialii clubului, care se află în stare de insolvență din iunie 2021, nu au efectuat plățile către angajații înregistrați în lista de creditori conform sumelor stabilite în planul de reorganizare, până la data de 22 august 2023.

În consecință, fostul director de marketing, Radu Bîrlică, a solicitat declanșarea procedurii de faliment pentru club, după ce, înainte de aceasta, la data de 31 iulie, a depus o cerere la tribunal prin care a solicitat conducerii clubului Dinamo să îi achite suma de 34.342,50 lei până la data de 22 august, reprezentând jumătate din datoriile salariale restante.

Din informațiile GSP, Dinamo nu a efectuat plata, iar Radu Bîrlică va cere judecătorului sindic, la termenul din 4 septembrie, amânarea analizării planului de reorganizare modificat, pentru a judeca mai întâi cererea de faliment.

Radu Bîrlică este înscris la masa credală, ca salariat, cu suma totală de 68.685 lei (circa 14.000 de euro). El și-a motivat cererea de plată, considerând că Dinamo își încalcă obligația de plată asumată prin Planul de reorganizare în vigoare.

„Potrivit prevederilor planului de reorganizare în vigoare, creanțele salariale se achită în anul 2, în două tranșe egale, respectiv prima tranșă trebuie achitată în trimestrul VII până cel târziu la data de 22.08.2023 și a doua tranșă urmând a fi achitată în trimestrul VIII până cel târziu la data de 22.11.2023”, a precizat Bîrlică în document.

„În situația în care nu veți achita creanța salarială în termenul menționat ne vedem nevoiți să solicităm instanțelor competente cerere de intrare în procedura falimentului împotriva debitoarei Dinamo 1948 S.A”, a menționat fostul angajat al lui Dinamo în somația de la tribunal.

Citește și:

Raed Arafat: ”Parcă a venit cineva cu un fier de călcat şi mi l-a pus pe spate”

Previous PCH atacă conducerea dinamovistă
Next Vlad Iacob este de partea ultrașilor

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *