Ultimele informații despre construirea noului stadion Dinamo


Noul stadion Dinamo a ajuns să fie o preocupare și pentru Parlamentul României. Senatorul AUR Rodica Boancă a făcut o interpelare către Ministrul de Interne Lucian Bode în care a solicitat informații referitoare la demararea procedurilor de construire a arenei, amplasarea acesteia și termenul stabilit pentru începerea lucrărilor.

Răspunsul oferit de Ministrul de Interne a lămurit faptul că acest proiect se află în acest moment în faza de aprobare a Notei conceptuale și a Temei de proiectare. De asemenea, se arată că amplasamentul noului stadion se va suprapune cu cel al actualei arene.

„Stimată doamnă senator,

În legătură cu întrebarea dumneavoastră, având ca obiect „construirea noului stadion Dinamo”, vă comunicăm următoarele:

Clubul Sportiv Dinamo București continuă demersurile legale privind realizarea unui stadion nou. În acest sens, Clubul Sportiv Dinamo București a întocmit și înaintat către Compania Națională de Investiții- SA, Nota conceptuală și Tema de proiectare.

În context, precizăm faptul că stadionul va fi construit pe amplasamentul actualului stadion central în cadrul Complexului Sportiv Dinamo din Șoseaua Ștefan cel Mare nr. 7-9, sector 2, neputându-se estima o dată certă de începere a lucrărilor în acest moment.

Cu deosebită considerație,

Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode”, a fost răspunsul oferit de Ministerul Afacerilor Interne la interpelarea realizată de senatorul Rodica Boancă.

Cum a arătat interpelarea formulată de Rodica Boancă

„Sportul înseamnă în primul rând sănătate. De asemenea, sportul înseamnă și divertisment, iar pentru România, sportul a însemnat poate cel mai bun ambasador, prin intermediul căruia țara noastră a fost cunoscută și respectată în întreaga lume.

Însă, sportul nu se poate desfășura în condiții normale fără o infrastructură care să asigure atât sportivilor cât și spectatorilor cele mai bune condiții. Cel mai bun exemplu în acest sens, este stadionul Dinamo.

Inaugurat la 14 octombrie 1951, Stadionul Dinamo este amplasat în Sectorul 2 al Capitalei, pe Șoseaua Ștefan cel Mare, în Parcul Sportiv cu același nume și a fost martorul în decursul anilor la unele dintre cele mai importante evenimente sportive din România. Sportivii dinamoviști au făcut țara mândră în toată lumea, iar o parte dintre performanțe le-au obținut pe bătrânul stadion “Dinamo”, sub privirile și în uralele zecilor de mii de spectatori.

Cu trecerea anilor, stadionul a devenit din ce în ce mai copleșit de uzură și asta se vede cu ochiul liber la o simplă plimbare prin parcul sportiv, care se află în administrația Ministerului Afacerilor Interne. Pe lângă celelalte clădiri nou construite în complex (bazinul de înot, sala polivalentă, sala de box, terenurile de tenis, etc…) stadionul de fotbal este asemeni unui biet bătrânel înconjurat de nepoți.

În urmă cu 5 ani, toți iubitorii fotbalului au fost încântați la auzul veștii că cele mai importante stadioane din țară se vor demola și se vor construi din temelii noi stadioane, prin intermediul Companiei Naționala de Investiții (CNI). Era vorba despre stadioanele “Rapid”, „Ghencea” și „Dinamo”. Dintre cele trei stadioane, doar Dinamo a rămas în picioare, în locul celorlalte două fiind construite stadioane moderne, cu facilități la cele mai înalte standarde, care permit desfășurarea competițiilor sportive la nivel european.”

Întrebările adresate de senatorul AUR

Astfel, conform prerogativelor dumneavoastră și în baza atribuțiilor conferințe de funcția pe care o dețineți, vă solicit răspuns la următoarele întrebări:

Ministerul pe care îl conduceți a fost contactat de către reprezentanții CNI pentru demararea procedurilor de construire a unui nou stadion în Parcul Sportiv Dinamo?
Care urmează să fie amplasarea acestuia și care este termenul stabilit pentru începerea lucrărilor?”, a fost solicitarea făcută de senatorul Rodica Boancă Ministrului Afacerilor Interne

Citește și:

Reguli din valul 5: românii aflați în carantină pot merge la botez, nuntă sau înmormântare

Previous Dinamo a declanșat isterie în Liga 1: „Nu ne mai contactați jucătorii!”
Next Mircea Rednic nu și-a încheiat conturile cu Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *