Ultimele detalii despre demolarea stadionului Dinamo


Un nou stadion în Ștefan cel Mare rămâne momentan la stadiu de vis pentru suporterii dinamoviști. În continuare lucrurile sunt încurcate, iar cei de la CNI au dat detaliile despre stadiul în care se află etapele necesare construirii unui nou stadion Dinamo.

”Demolarea trebuie să o facă clubul Dinamo după ce iese Hotărârea de Guvern. În cazul în care nu reușești să te încadrezi în termenul inițial, se poate da o decalare. Cu siguranță, licitația se va finaliza mult mai devreme. Demolarea nu depinde de CNI, dar există o lege a sportului că pentru demolarea unei baze sportive trebuie să faci dovada că vei construi tot o bază sportivă.

Pașii, cum am spus-o, sunt studiul de fezabilitate, etapele de aprobare. În momentul în care există Hotărârea de Guvern și se aprobă sumele necesare construirii stadionului, CNI demarează procedura de proiectare și execuție, iar Dinamo trebuie să demareze procedura de demolare a stadionului.

Poate să facă acest lucru chiar și anterior emiterii Hotărârii de Guvern, introducând în caietul de sarcini și în contract o clauză cum că se va începe ordinul de începere a lucrărilor de demolare după aprobarea indicatorilor pentru noul stadion”, a spus Adrian Cefalan, pentru www.sport.ro.

După încheierea licitației, proiectantul va avea trei luni la dispoziție pentru a obține toate avizele necesare pentru întocmirea certificatului de urbanism și pentru prezentarea unor randări 3D. Mai pe scurt, șeful CNI estimează că în luna februarie vom afla exact cum va arăta noua arenă din ”Ștefan cel Mare”.

„În momentul inițial (n.r. – în luna martie a acestui an), către CNI era predat stadionul din spate, Velodromul. S-a transmis către CNI hotărârea de predare a amplasamentului pentru noua locație, s-a solicitat un nou certificat de urbanism, pentru că trebuie unul nou dacă s-a schimbat amplasamentul. Cei de la Dinamo au refăcut nota conceptuală și tema de proiectare, cea care stă la baza procedurii de achiziție. Au fost șase firme de proiectare înscrise pentru a face acest studiu de fezabilitate.

S-a finalizat evaluarea tehnică, evaluarea financiară. Probabil, în perioada imediat următoare, colegii vor declara un câștigător. Fiind șase ofertați, trebuie să aștepți zece zile, dacă unul vrea să conteste. Din momentul în care se semnează contractul, proiectantul va avea trei luni, cred că atât era termenul, pentru întocmirea studiului de fezabilitate și de obținere a avizelor solicitate prin certificatul de ubanism.

Până la sfârșitul acestui an, ăștia ar fi pașii! Semnarea contractului, emiterea ordinului de începere a serviciilor de proiectare, demararea procedurii de obținere a tuturor avizelor care au fost solicitate prin certificatul de urbanism și întocmirea acestui studiu de fezabilitate, care reprezintă conceptul viitorului stadion.

La începutul anului viitor! (n.r. – când va apărea proiectul stadionului Dinamo). Dacă nu sunt contestații, repet, proiectantul are cam trei luni. Să spunem că în octombrie sau noiembrie semnăm contractul, cam în februarie vom avea un concept și niște randări 3D”, a mai spus Cefalan, pentru www.sport.ro.

Citește și:

Programul pelerinajului de Sfântul Dimitrie cel Nou

Previous Intenționează Badea să ceară falimentul?
Next Situația indiponibililor de la Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *