ULTIMA ORĂ Un afacerist cu o avere de peste 150 de milioane de euro vrea să cumpere Dinamo


Ionuț Negoiță vrea să vândă clubul pe 1 leu, dar să-și recupereze datoriile și ultimul nume care s-a arătat interesat de achiziția pachetului majoritar este Mohammad Murad, afacerist român cu origini libaneze și unul dintre cei mai mari jucători din industria locală a turismului. Acesta deține peste 20 de hoteluri cu o capacitate de peste 10.000 de locuri de cazare și este interesat de Dinamo.

Sport.ro anunță că acesta a mai fost sponsor al ”câinilor” și al altor echipe din Liga 1, iar hotelurile sale sunt printre preferatele cluburilor de fotbal pentru cazarea în deplasări. Murad este președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc și are afaceri înfloritoare și în domeniul imobiliarelor, cu investiții serioase în București și pe litoralul Mării Negre. El este cel care a introdus în România conceptele de ”bufet suedez” și ”all inclusive”, iar pentru vânzarea proprietăților imobiliare a lansat campania de marketing ”Case pe pământ cu plata pe lună”.

Afaceristul are o avere estimată la peste 150 de milioane de euro și se trage dintr-o familie de croitori din Beirut, tatăl său având o fabrică de confecții în capitala Libanului. În 1983, la 17 ani, el a ajuns în România, pentru a studia Medicina, primii 3 ani petrecându-i la Iași, apoi mutându-se la București. A terminat facultate în 1988, făcând practică la Spitalul Colțea și rezidențiatul ca medic neurolog la Spitalul Colentina.

A intrat în afaceri în 1991, aducând marfă din Orient în țara noastră, iar în 1992 a introdus shaorma în meniul românilor și a dezvoltat lanțurile de restaurante fast-food Spring Time, după un model de business împrumutat tot din Liban, aceasta numărând acum 16 restaurante.

Citește și:

OFICIAL Ce se întâmplă cu Starea de Alertă. Vezi ce spune Orban de biserici

Previous Ganea îl face praf pe Negoiță: ”El nu vrea”
Next Marius Șumudică, declarație de senzație despre Dinamo: "N-am văzut așa ceva"

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *