ULTIMA ORĂ Spaniolii chiar vor Dinamo: „Toate condițiile”


Curea afirmă că, în acest moment, tranzacția ține doar de dorința lui Negoiță de a vinde într-adevăr: „Are pe birou draftul de contract, depinde doar de dânsul să salveze echipa”, scrie gsp.ro.

Toni Curea, asociatul lui Herminio Menendez și al fondului spaniol „Alondra”, care se află în negocieri cu Ionuț Negoiță pentru preluarea clubului Dinamo, spune că, din partea iberică, „lucrurile sunt limpezi, am acceptat toate condițiile puse de actualul proprietar”.

Financiar, ar fi vorba de datorii de circa 4 milioane de euro, plus cazurile lui Ionuț Șerban și Dorin Rotariu, care ar mai însemna încă alte potențiale 2 milioane de euro.

Ultimele două detalii: autocarul să revină clubului, iar Negoiță își asumă efectele procesului de bancrută

Curea subliniază că „singurele elemente rămase de rezolvat se leagă de autocarul lui Dinamo, care e pe o firmă a lui Negoiță și trebuie returnat clubului, și de procesul cu bancruta frauduloasă din procedura de insolvență, ale cărui efecte am căzut de acord să și le asume integral dacă va exista o sentință definitivă nefavorabilă”.

Curea punctează că „n-a existat niciun moment un pact care să presupună virarea până luni în contul lui Dinamo a 3 milioane de euro pe post de garanții. Draftul de contract aflat pe biroul lui Negoiță prevede că vom achita sumele respective în interval de 30 de zile. Vom veni însă din start chiar cu 10 milioane de euro, bani și pentru bugetul aferent sezonului următor”.

Mai amintește că societatea necesară pentru efectuarea tranzacției pe teritoriul României, conform Legii Sportului, s-a înființat deja de joi și remarcă faptul că „nu există în acest moment garanții sportive mai mari decât Ioan Andone și Herminio Menendez, omul care a salvat și a pus bazele brandurilor Sevilla și Gijon”.

Toni Curea: „Plătim inclusiv pentru 40% din Săftica, să devină integral a lui Dinamo”

De asemenea, Curea dezvăluie că în înțelegerea cu Negoiță ar intra inclusiv baza de la Săftica, aflată în proporție de 40% pe o firmă a patronului și trecută deocamdată sub sechestru în procesul pentru bancruta frauduloasă: „Vrem să construim acolo un centru sportiv pentru echipa mare și o Academie puternică.

De aceea, ne interesează să avem siguranța investiției din secunda unu. Momentan, vom închiria cât timp baza e blocată de stat, dar vom avea deja și contract de vânzare-cumpărare pentru procentele deținute de Negoiță pentru ca întregul complex să aparțină integral clubului și să ne permită să ne dezvoltăm cum trebuie”.

Curea crede că „acum e momentul adevărului, dacă Negoiță dorește într-adevăr să vândă și să salveze Dinamo. Mai așteptăm un răspuns doar până luni, pentru că deja discutăm de pe la începutul lui martie, iar în prezent am satisfăcut toate solicitările patronului, am făcut eforturile necesare să ajungem la un acord. Decizia e sută la sută în pixul lui Negoiță”.

Citește și:

Vezi de când se poate călători către și dinspre Italia

-->
Previous GEST MAGIC Înscriere de ultim moment în Program DDB: ”Ne-a răscolit”
Next ULTIMA ORĂ Negoiță s-a hotărât în ce privește vânzarea clubului. Declarații oficiale

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *