ULTIMA ORĂ Negoiță lămurește lucrurile: „Cum să ma avantajeze?”


Ionuț Negoită a rupt tăcerea după ce toată lumea îl acuză că ar fi în spatele lui Pablo Cortacero și ar fi singurul interesat de falimentul clubului Dinamo.

Omul de afaceri a acordat un interviu pentru Gazeta Sporturilor, în care a explicat de ce a vândut clubului către Pablo Cortacero, cel care încă nu a achitat datoriile echipei, și i-a criticat pe fani că au refuzat să preia echipa înainte de spaniol.

-Domnule Negoiță, fanii lui Dinamo spun că v-ar ajuta un faliment al clubului.
– Cum m-ar ajuta falimentul lui Dinamo? Că aș mai pierde niște bani pe lângă cei pierduți până acum? Ăsta e ajutorul? Sau cum? Mulți își dau cu părere. Dacă a pierde bani înseamnă avantaj… Nu am ce să comentez la asemenea aberații. E o inepție.

– Dumneavoastră v-ați recuperat banii de la Cortacero?
– Eu nu am recuperat nimic de la spanioli. Era o datorie de peste 800.000 de euro, dar între timp s-au mai adunat niște bani. Am tot sperat, i-am mai tot lăsat. Între timp, nu au plătit nimic, iar datoriile au crescut. Nu au plătit nimic nici datoriile vechi. Pe acțiuni am primit un leu Către mine nu sunt datorii, doar cele pentru servicii din ultimii ani.

– Fanii lui Dinamo vă critică acum că ați cedat clubul lui Cortacero
– Când le-am dat fanilor DDB pe un leu câte 10% din acțiuni, am insistat să le dau 90%. Să le dau tot. Mereu s-au eschivat. Spuneau că vor să mai adauge cotizanți, că trebuie să aibă acceptul lor, că vor să facă due diligence, deși erau de mult în club și știau tot. Dar au ezitat. Le-am zis să ia și să își asume… Asta e… Acum e ușor de comentat.

Ionuț Negoiță: „Cortacero mi-a arătat niște bani în bănci! Credeam că îl cunoaște Contra”
– Ați fi preferat să vindeți clubul către DDB?
– Era de preferat să ia cineva clubul din țară, suporterii sau cineva care își dă cu părere și comentează… Dar când e vorba să se bage, nu are nimeni bani. E păcat că nu s-a băgat cineva din ăia care să dădeau viteji și spuneau că se pricep. Credem că dacă se bagă unul din ăia, vom fi în Champions League… Dar nu a fost să fie. Avem mulți viteji din gură. Cortacero a fost singurul care a venit să cumpere.

– Și ați avut încredere că poate susține Dinamo…
– Practic, dacă nimeni de aici nu vrut, iar băieții ăștia spanioli au venit cu 550.00 de euro, au venit cu Contra. Eu mă așteptam ca el să-i cunoască. Am crezut că se știu din Spania. Îmi plăcea cum se contura proiectul. Îmi dădea încredere. Erau aduși fotbaliști cu o cotă bună, cu salarii mari. Dar nu știu ce s-a întâmplat de nu au continuat să mai aducă bani. Contra s-a retras… În fine

-Credeți că Pablo Cortacero are banii pentru a ține Dinamo? Dumneavoastră v-a arătat vreo garanție financiară?
– Nu știu exact, nu cunosc ce potențial are Cortacero. Nu am detalii. Dar am bănuit că, dacă adus banii ăia și a făcut echipă bună, lucrurile vor merge bine. 550.000 e sumă destul de mare. El a mai arătat niște bani în niște bănci de afară…

– Domnul Dinu spunea că negociați vânzarea unor acțiuni către DDB
– Nu are nicio legătură cu realitatea. S-a predat societatea, cu totul

– Credeți în posibilitatea ca Nicolae Badea să revină în club?
– Nu știu ce să vă zic. Doamne ajută. Orice soluție pentru binele lui Dinamo e binevenită. Eu mă uit la meciuri și îmi pare rău. Dar sper să se găsească o soluție, cu domnul Badea, cu DDB, cu domnul Cortacero. Ar fi foarte bine pentru Dinamo s-o repună pe picioare.

– Domnul Bacria spunea că o persoană importată vrea ca Dinamo să dispară.
– Nu am astfel de informații. Cine ar vrea să falimenteze Dinamo? Dinamo are o grămadă de dușmani, inclusiv oameni care se dau dinamoviști. Nu asta e problema. Am simțit-o din plin. De asta m-am și retras. E greu să te lupți și i-am lăsat pe alții.

Acestea sunt explicațiile lui Ionuț Negoită!

Citește și:

ULTIMA ORĂ Teste PCR ca să intri în Bulgaria

-->
Previous Andrei Gerea, mesaj pentru Negoiță: ”Poate acum drege busuoicul”
Next Gest superb al avocatului Gabi Bucur: ”Nu accept”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *