Totul despre Herminio Menendez, omul care va fi de vineri noul patron al lui Dinamo


Era Negoiță se va încheia foarte curând. Un grup spaniol reprezentat de Herminio Menendez va prelua echipa de la patronul de la Rin.

Cine este Herminio Menendez

Herminio Menendez este acţionar şi reprezentantul fondului de investiţii, însă şi un nume foarte cunoscut în sportul spaniol. Fost canotor, omul de afaceri în vârstă de 66 de ani a fost medaliat cu argint la Jocurile Olimpice Montreal 1976 – barca de 4 rame, Moscova 1980 – barca de două rame şi bronz la aceeaşi ediţie, în barca de două rame.

Şi-a încheiat cariera după Jocurile Olimpice Los Angeles 1984, a intrat în Comitetul Olimpic Spaniol şi a deţinut ulterior funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Spaniole de Canotaj. De asemenea, a făcut parte din Comisia pentru Sport, unde a participat la elaborarea unei legi a sportului, în 1989.

În ianuarie 1994 a schimbat domeniul şi a mers către fotbal. A fost numit director general la Sporting Gijon, unde proiectul său a dus la rezultate peste aşteptări.

Rezultatele bune i-au adus o ofertă de la FC Sevilla, pentru funcţia de director general, în decembrie 1996, care atunci se afla într-o situaţie financiare foarte delicată. Herminio Menendez a pus la cale un plan de redresare, a reuşit să echilibreze situaţia financiară şi a transformat clubul într-o echipă care avea să devină o forţă a Spaniei. De asemenea, Herminio Menendez este cel care l-a crescut pe Monchi – unul dintre cei mai apreciaţi manageri de fotbal. De altfel, i-a şi lăsat lui Monchi funcţia pe care o avea la FC Sevilla.

Citește și:

Raed Arafat este ferm: “Trebuie date amenzi”

-->
Previous Primele decizii pe care le iau spaniolii după ce semnează vineri actele
Next Fotbaliștii lui Dinamo iau atitudine: ”Avem nevoie de asta”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.