--> -->

Torje despre prima perioadă de la Dinamo


-->
Gabi Torje, unul dintre liderii vestiarului, a acordat un interviu amplu în FANATIK în care a vorbit despre dificultăţile pe care le are echipa în acest sezon şi a clarificat câteva subiecte sensibile, dar și despre prima parte a carierei sale de la Dinamo.

Aş vrea să începem interviul cu prima ta perioadă de la Dinamo: 2008-2011. Este o mare diferenţă faţă de ceea ce a fost atunci. Dinamo se bătea la Champions League, acum se zbate să rămână în prima ligă. Tu cum percepi diferenţa asta?

– Ceea ce a fost în 2008 şi este acum nu este diferit doar la Dinamo. Este o diferenţă în tot fotbalul românesc. În primul rând o diferenţă de bani. Sunt mult mai puţini bani în fotbalul românesc decât ceea ce a fost atunci. Erau foarte mulţi bani şi clar echipele erau mult mai puternice. Campioana mergea direct în Champions League şi atunci miza era mult mai mare. Patronii băgau şi mai mulţi bani pentru acest obiectiv.

Este o dezamăgire pentru tine că nu ai jucat în Champions League cu Dinamo? Era o perioadă în care echipa era favorită la titlu, care asigura prezenţa directă în grupe…

– Da, clar există o dezamăgire. Ne-am fi dorit cu toţii să ajungem acolo. Da, e clar. Ne-am fi dorit să ajungem acolo. Dar eu cred că sunt vremuri care se vor întoarce şi Dinamo va mai avea şansa să joace acolo.

Torje, cel mai scump transfer din istorie

Eşti cel mai scump jucător din istoria lui Dinamo. Clubul nu a plătit niciodată o sumă mai mare pe un alt jucător. Cum te simţi din această postură?

– La momentul respectiv erau mult mai mulţi bani în fotbalul românesc, aşa cum spuneam, se puteau plăti sume mari de transfer între cluburi. Este o onoare pentru mine să fiu cel mai scump transfer al lui Dinamo, din postura de a cumpăra pe cineva. Au avut încredere în mine atunci, eram un jucător de perspectivă şi cred că nu i-am dezamăgit.

Mai ales că au luat şi foarte mulţi bani pe tine de la Udinese. De ce crezi că pasul în Serie A nu s-a legat şi nu ai reuşit să atingi aşteptările?

– Asta spuneţi voi că nu am reuşit. Am jucat în primul sezon la Udinese toate meciurile. Dacă voiam să continui la Udinese trebuia să semnez cu un impresar de acolo. Lucru pe care eu nu l-am acceptat. Nu ştiu câtă lume ştie ce relaţie am avut cu Cristea Opria, impresarul meu. Nu pentru că nu am avut valoare nu am rămas acolo. Nu am rămas pentru că nu am semnat cu un impresar din Italia, care mi-a spus semnez cu el.

Atât de mare influenţă să aibă la club?

– Impresarul avea toţi jucătorii de acolo în afară de trei jucători şi cei care nu semnau cu el, plecau. Nu ştiu ce senzaţie putea să fie că eu nu am confirmat, când am jucat 25 de meciuri din 30 în Serie A, în primul sezon, la o echipă care terminase pe locul 3, de Champions League. Nu era o echipă care să se bată la retrogradare. Era o echipă care bătea Milan, Inter şi alte echipe mari.

Ţi-a fost greu cu atâtea împrumuturi? Să treci pe la Granada, Espanyol, apoi în Turcia la Konyaspor, Osmanlîspor…

– Nu. Devenise o obişnuinţă ca în fiecare an să schimb echipa.

Citește și:

-->
Previous Revenire importantă pentru Dusan Uhrin
Next Victorie la masa verde pentru Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.