Toma Săpașu a dezvăluit într-un interviu Prosport legătura cu Cortacero și Șerdean: ”Eu i-am adus”


-->
Toma Săpașu este un personaj care a apărut în ultimele zile la Dinamo. Ardeleanul se recomandă ca fiind un om de afaceri stabilit în Spania și a fost săptămâna trecută la sediul lui Dinamo de la RIN Grand Hotel. După ce Peluza Cătălin Hîldan i-a cerut lui Dorin Șerdean (președinte CA Dinamo) explicații legate de Săpașu, ProSport l-a contactat pe afaceristul din Spania pentru a afla ce legături are cu Dinamo. Acesta a acceptat dialogul și explică în exclusivitate toate legăturile pe care le are cu proiectul ”Nuevo Dinamo”

Toma Săpașu susține că este omul care a intermediat vânzarea clubului Dinamo de la Ionuț Negoiță la Pablo Cortacero. Acesta dezvăluie că Dorin Șerdean este asociat cu el într-o societate comercială deschisă în Spania și anunță că numirea lui Șerdean în rolul de președinte a fost făcută la comanda sa.

-Domnule Săpașu, în lumea fotbalului se vorbește despre dumneavoastră și relațiile pe care le aveți cu Dinamo. Ce treaba aveți cu această echipă?

Eu l-am adus pe Pablo Cortacero în România! Bine, nu am fosti singur. Suntem un grup de oameni din care fac parte eu, Jose Bueno, care este acum în club, Toni Palao și Dorin Șerdean. În momentul în care am auzit de vânzarea lui Dinamo, le-am dat temă să ne ocupăm de găsirea unui cumpărător. Toni este prieten cu Melero Mario și l-a întrebat dacă dorește să se implice.

-Melero a anunțat că se retrage din acest proiect.

Da, dar atunci a spus că se implică în momentul în care clubul Dinamo îi face împuternicire în vederea negocierii vânzării. Toni este prieten și cu Cortacero și i-a propus acestuia să preia clubul. Melero a primit mandatul de vânzare, s-a implicat în negocieri, iar Toni l-a implicat și pe Cortacero, i-a spus ”Te interesează echipa asta de fotbal din România, Dinamo?”. Cortacero a zis că da așa că am trecut la următorul pas.

-Care a fost următorul pas?

Să aflăm toate informațiile despre club. I-am dat temă de lucru lui Dorin Șerdean să vorbească cu Negoiță, Bălănescu și avocatul Gheorghiță. Ca să vadă exact care este situația în club.

-De unde îl cunoașteți pe Șerdean?

Dorin este un asociat de-ai mei. Am deschis împreună o societate comercială în Spania. I-am dat tema de lucru chiar în momentul în care a plecat de la mine din Almeria în România, pe 13 martie. I-am zis ”hai să dăm drumul la treabă!”. El a plecat, iar următoarea zi s-a închis Spania din cauza COVID-ului, iar eu nu am mai putut să ies din țară. Altfel, m-aș fi implicat personal în negocierile de la București. Afacerea a plecat de aici din Spania. Eu, Toni, Jose și Dorin am intermediat afacerea ca Pablo Cortacero să ia Dinamo de la Negoiță.

-Dumneavoastră cu ce vă ocupați?

Eu reprezint fonduri de investiții și am niște restaurante pe plajă în Spania, dar nu contează afacerile mele. Noi vorbim aici despre fotbal, nu despre afaceri personale.

– S-a scris că dumneavoastră l-ați împrumutat pe Cortacero cu bani pentru a finanța Dinamo.

Nu e adevărat! Sunt niște minciuni! Nu i-am dat bani lui Cortacero!

-Atunci de ce ați fost la RIN, în sediul lui Dinamo?

Am fost să văd ce se întâmplă în club. Consider că și eu fac parte din acest club din moment ce am intermediat afacerea și doi dintre oamenii mei sunt în organigrama clubului. Am dreptul să stau la o cafea și să întreb ce nu funcționează, să văd care este situația. M-am dus să discut cu Dorin, cel pe care eu l-am numit președinte la Dinamo. Am vrut să văd cine sunt directorii clubului, ce fac și ce nu funcționează.

-Ce ați găsit acolo și ce v-a spus Șerdean?

Am fost surprins total de ce am auzit și am văzut că se întâmplă în club! Sunt dezamăgit! I-am spus lui Dorin că în sistemul actual nu se poate funcționa. Trebuie găsită o soluție și schimbat ceva în conducere. I-am spus asta și lui Cortacero. E clar, dacă nu ai conducere bună, un club de fotbal se duce în cap.

-Înțeleg că actuala conducerea este slabă din punctul dumneavoastră de vedere?

Păi da știe toată lumea asta! Se vede cu ochiul liber, nu trebuie să o spun eu!

-V-au promis ceva și nu respectat?

Nu, nu, nu este vorba despre așa ceva!

-Cortacero are bani să susțină Dinamo?

Dacă ar fi avut, Dinamo nu era in situația în care este acum! Nu știu ce gânduri și ce planuri are, dar eu sunt dezamăgit de Pablo! Am crezut altceva despre el!

-Care ar fi soluțiile?

Am văzut ce situație este așa că am căutat o altă ofertă pentru club. Am adus un alt fond de investiții din Spania, care a trimis o ofertă oficială pe adresa clubului. Acest fond este reprezentat de mine în negocieri. Oferta a fost însă refuzată și nu înțeleg de ce. Dacă nu ai bani, măcar dă clubul altcuiva pentru a-l salva! Dacă acceptă, Cortacero își primește înapoi imediat banii băgați la Dinamo.

Asta este salvarea! Cortacero să accepte să vândă clubul! A zis că bagă 400.000 de euro zilele astea. Nici de semințe nu-i ajung banii ăștia! Să lase echipa pe mâna cuiva care are bani! Fondul pe care îl reprezint se obligă să îi întoarcă toți banii lui Pablo și sa aducă la zi toate datoriile! Iar în maximum doi ani să se bage între 10 și 20 de milioane de euro în club și să se aducă un management profesionist cu adevărat.

Citește și:

Cortacero a mai îndepărtat un om de la Dinamo: ”Am rămas cum am rămas”

Previous Cosmin Contra: ”Am fost folosit. Jucătorii își caută echipe” ULTIMA ORĂ
Next Cortacero a mai îndepărtat un om de la Dinamo: ”Am rămas cum am rămas”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *