Toate calculele pentru ca Dinamo să ajungă la barajul pentru cupele europene


Dinamo a câștigat și ieri și a ajuns la cea de-a cincea victorie consecutivă în Liga 1. Victoria cu FC Argeș nu este însă suficientă pentru ca Dinamo să fie sigură de evitarea barajului pentru menținerea în Liga 1.

Odată cu acest succes, Dinamo ar trebui deja să se gândească la un alt baraj, barajul pentru un loc în Conference League.

Cum scăpăm de barajul pe salvare?

-egal sau victorie cu Chindia Târgoviște;
-infrângere cu Chindia Târgoviște, una dintre aceste posibilități trebuie să se realizeze:

a) FC Voluntari nu trebuie să o bată pe UTA;
b) Viitorul nu o bate pe Astra Giurgiu;
c) Gaz Metan pierde cu Poli Iași.

Așadar, în cazul unei înfrângeri nedorite cu Chindia Târgoviște, dacă una dintre cele 3 variante de mai sus se va realiza, atunci Dinamo este salvată dea barajul de salvare.

Cum ajunge Dinamo în barajul de Conference League?

– victorie cu Chindia Târgoviște, cu condiția ca FC Argeș să obțină maxim un egal din deplasarea cu FC Hermannstadt, echipă care are nevoie urgentă de puncte pentru a evita retrogradarea directă. Deși UTA Arad este peste Dinamo în clasament și cu o victorie la Voluntari ar putea rămâne în continuare pe un loc superior „câinilor”, arădenii nu au licența pentru cupele europene, astfel că nu ar fi luați în calcul.

– egal sau înfrângere – nicio șansă pentru „câini” să mai prindă locul de baraj de Conference League.

Un eventual loc de baraj de Conference League ar însemna un nou duel cu Chindia Târgoviște, echipa care va termina pe locul 1 în play-out. În urma acestui baraj, câștigătoarea va mai juca un nou baraj cu ultimul loc de Europa din play-off. Rămâne de văzut cine va fi aceasta, în funcție și de rezultatul din finala Cupei României.

Citește și:

Secretul lui Andreas Mihaiu

Previous Echipele de START. Absență foarte importantă pentru argeșeni
Next Mario Nicolae: „Trebuie să plece”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *