Țiriac a mers la Ciucă: „Vedeți cu Dinamo”


-->
Ion Țiriac (83 de ani), fost mare tenismen și unul dintre cei mai influenți afaceriști din România, dezvăluie cum a decurs discuția pe care a purtat-o recent cu prim-ministrul Nicolae Ciucă. Dinamovist de anvergură, dar care s-a ferit întotdeauna să investească în club, miliardarul povestește cum l-a tachinat pe Ciucă referitor la situația clubului alb-roșu.

Țiriac a relatat, în exclusivitate pentru GSP.ro, că l-a confruntat amical pe Ciucă pe tema celor două cluburi departamentale, CSA Steaua și CS Dinamo. După ce premierul i-a transmis clar ce simpatii are, Țiriac s-a repliat, sfătuindu-l pe Ciucă să-și îndrepte privirea și către Dinamo. Miliardarul cataloghează situația din Ștefan cel Mare drept una „tristă”.

„Foarte curios… când l-am cunoscut pe domnul prim-ministru (n.r. – Nicolae Ciucă), căruia îi mulțumesc că mi-a făcut favoarea să mă primească imediat la dumnealui, mi-a și spus: «Domnu’ Țiriac, vedeți că eu sunt general de armată, eu sunt cu Steaua, nu cu Dinamo, ca dumneata».

I-am spus: «Domnu’ general, să dea Dumnezeu să vă țină Steaua încă vreo 50 de ani, dar vedeți cum faceți și cu Dinamo, să-i mai băgați ceva pe sub fund, ca să stea, pentru că din ăștia doi (n.r. – CSA Steaua și CS Dinamo) mi-au ieșit 99% din campionii olimpici și mondiali la toate sporturile».

Treaba cu Dinamo e o treabă tristă (…). Acolo, ba că sunt afecționații (n.r. – suporterii), pe vremuri îi numeam chibiți, ba că sunt ăștia care hotărăsc, ba că sunt ceilalți care hotărăsc, ba că se vinde, ba că se cumpără… bă, dar școala de copii unde e? Dacă noi aveam nu multe, ci 50 de academii precum cea a lui Hagi, gândește-te dumneata…unde eram?”, a declarat Țiriac, în exclusivitate pentru GSP.ro.

„Încă o dată o spun, eu sunt unul dintre cei doi români care nu se pricep la fotbal în țara asta. În rest, toată lumea se pricepe.

Am spus întotdeauna: „Domn’le, la fotbal, un antrenor are o slujbă de 22 ori mai grea decât o are unul la tenis. Pe lângă treaba asta, el trebuie să aibă liniște în vestiar. Iar dacă antrenorul nu are timp, nu-și poate crea echipa. Foarte greu ca un antrenor să facă ceva dacă îl schimbi după trei luni, șase luni, un an…N-are cum să creeze o treabă.” – a mai adăugat acesta.

Citește și:

Burcă pune lacătul la Săftica! Ce a decis

Previous Murad: „Vreau să investesc la Dinamo”
Next Două mutări de ultim moment la Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *