Super veste pentru dinamoviști. Au semnat până în 2025


Dinamoviștii marchează în ceea ce privește construcția primei echipe.

„Ahmed Bani și Valentin Borcea, contracte până la 30 iunie 2025

București, 17 septembrie 2020. Mijlocașii Ahmed Andrei Bani Mustafa și Valentin Ioan Borcea, cei mai tineri jucători din cadrul lotului pregătit de Cosmin Contra, au semnat prelungirea contractelor cu clubul Dinamo București până la 30 iunie 2025, a anunțat directorul sportiv Rufo Collado pentru pagina oficială de Facebook.
Născuți în anul 2002, pe 22 august, respectiv pe 6 iulie, Ahmed Bani și Valentin Borcea au debutat sezonul trecut la prima echipă a dinamoviștilor, primul sub comanda lui Dușan Uhrin în meciul Gaz Metan Mediaș vs Dinamo București (scor 1-0), al doilea în mandatul lui Adrian Mihalcea, în partida Academica Clinceni vs Dinamo București (scor 1-3).

Mult succes la Dinamo București și cât mai multe trofee în tricoul alb-roșu, Ahmed Bani și Valentin Borcea!

11 ani împlinise Ahmed Bani când a venit la Academia Dinamo de la „Pro Luceafărul”.
Ahmed Bani a jucat în acest sezon două meciuri pentru Dinamo în Liga 1, cu Hermannstadt și Chindia Târgoviște. Etapă a trecută a evoluat pentru Dinamo 2 în Liga 3, când a marcat golul victoriei, scor 3-2 pentru echipa din Ștefan cel Mare.

8 ani avea Ioan Borcea când a început fotbalul la Dinamo, la grupa de copii născuți în 2002.
În 2010 a venit în Ștefan cel Mare de la Școala de fotbal ACS Pro Progresul Ilie Rontea.

U15, U16, U17, U18 și U19 sunt loturile naționale ale României la care au fost convocați Ahmed Bani și Valentin Borcea.
Ambii jucători dinamoviști au fost campioni municipali cu grupa 2002, iar în acest an au fost titulari în finala Ligii Elitelor U19, pierdută cu Viitorul Constanța la loviturile de departajare”, este comunicatul oficial al lui Dinamo.

Tot astăzi, alți fotbaliști au semnat prelungirile.

„Ricardo Grigore, Robert Moldoveanu, Marco Ehmann, Geani Crețu și Mihai Eșanu, contracte până în 2024

București, 17 septembrie 2020. Director sportiv al clubului Dinamo București, Rufo Collado anunță prin intermediul site-ului oficial, www.fcdinamo.ro, prelungirea raporturilor contractuale cu Ricardo Florin Grigore, Robert Marian Moldoveanu, Marco Ehmann, Geani Mihai Crețu și Mihai Alexandru Eșanu până la 30 iunie 2024.

58 de meciuri și 6 goluri are Ricardo Grigore în tricoul alb-roșu, 52/4 în Liga 1 și 6/2 în Cupa României.
Născut pe 7 aprilie 1999 și format la Academia Dinamo, Ricardo Grigore a câștigat cu grupa 1999 tot ce se putea în România, fiind în fiecare an campion municipal sau național la acest nivel de vârstă.
Ricardo Grigore evoluat cu Dinamo U19 în Youth League, a făcut parte din lotul României pentru turneul final al Campionatului European de tineret, de anul trecut, găzduit de Italia și San Marino și a jucat trei meciuri pentru reprezenativa sub 21 de ani a „tricolorilor”.

Unul dintre cei mai talentaţi atacanţi formați la nivelul Centrului de Copii şi Juniori, Robert Moldoveanu este de la 7 ani la Dinamo, fiind convocat la toate loturile naţionale de juniori.
Coleg de generație cu Ricardo Grigore, Robert Moldoveanu a debutat pentru prima echipă a dinamoviștilor în urmă cu 5 ani, pe 20 septembrie 2015, în deplasarea de la Botoșani (scor 1-1) și a adunat 59 de meciuri / 6 goluri în campionat și 7 meciuri / 2 goluri în Cupa României.
Convocat la loturile U15, U17, U19 și U21 ale României, Robert Moldoveanu a mai jucat în carieră, sub formă de împrumut, la FC Brașov și Petrolul Ploiești.

Născut la Spaichingen pe 3 august 2000 și având dublă cetățenie, română și germană, Marco Ehmann şi-a început cariera la Academia Spaichingen și a evoluat în Germania pentru echipele de juniori ale cluburilor Reutlingen (2010-2012), Freiburg (2012-2015), Borussia Dortmund (2015-2017) şi Karlsruher (2017-2018).
Transferat la Dinamo în luna martie a anului 2018, Marco Ehmann a evoluat mai întâi la Dnamo U19, a fost împrumutat la divizionara secundă CSM Reșița și a debutat, luna trecută, pentru prima echipă a roș-albilor în victoria obținută pe terenul celor de la FC Voluntari, 2-1 în campionat.
4 meciuri are Marco Ehmann la Dinamo, toate în Liga 1, două selecții pentru reprezentativa sub 19 ani a României și trei convocari pentru România U18. A jucat un meci, la 15 ani şi jumătate, pentru echipa naţională sub 16 ani a Germaniei.

Geani Crețu, născut pe 12 ianuarie 2000 și format la Academia Dinamo, a debutat pe 15 decembrie 2018 pentru prima echipă în meciul de campionat cu Universitatea Craiova, scor 3-0 pe stadionul din Ștefan cel Mare.
În sezonul competițional 2019-2020, Geani Crețu a jucat două partide în tricoul alb-roșu, cu Universitatea Craiova și Politehnica Iași, fiind împrumutat apoi în liga secundă, la Rapid București. A adunat, sezonul trecut, 14 meciuri în Liga 2 și unul în Cupa României pentru echipa din Giulești.
Geani Crețu a fost titular la Dinamo în primele două etape ale acestui sezon în Liga 1 și a jucat pe toata durata meciului cu Dinamo 2 vs FCSB 2, scor 3-2în Liga 3.

Portar crescut la Centrul de Copii și Juniori al clubului din Ștefan cel Mare, Mihai Eșanu (născut pe 25 iulie 1998) a fost împrumutat sezonul trecut la Farul Constanța, în Liga 2.
Câștigător al Ligii Elitelor și campion al României cu Dinamo U19 în urmă cu trei ani, Mihai Eșanu a mai apărat în carieră la Dinamo 2 și la divizionarele secunde CS Balotești și Daco-Getica București.
O repriză, cea secundă a meciului din Liga 1 cu Chindia Târgoviște, a apărat Mihai Eșanu în acest sezon pentru prima echipă, când l-a înlocuit la pauză pe Cătălin Straton (accidentat). Tot 45 de minute a evoluat și pentru Dinamo 2 în victoria cu FCSB 2, scor 3-2, în prima etapă din Liga 3″, e comunicatul oficial al „câinilor”.

Previous Dinamo a găsit atacant tânăr în La Liga ULTIMA ORĂ
Next Dinamovistul care a fost uluit de Borja Valle: ”Face diferența”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *