Super câștig pentru Dinamo


Chiar dacă a pierdut cu FCU Craiova, Dinamo a avut totuși un super câștig după acest meci. Noul căpitan al echipei, Lucas(31 de ani), s-a comportat ca un adevărat lider și a arătat că poate să adune echipa în jurul său.

Lucas Alves de Araujo a fost transferat de Dinamo la începutul lunii august. A fost un debut special, întrucât antrenorul Ovidiu Burcă i-a acordat acestuia banderola de căpitan.

Ca nivel de joc, Lucas a arătat promițător. A avut câteva intervenții sigure, motiv pentru care a fost răsplătit cu nota 6 în Gazeta Sporturilor, cea mai mare dintre stoperii lui Dinamo, peste Bena (5) și Homawoo (4). Lucas a impresionat și ca formă fizică. Deși nu mai jucase din aprilie, s-a menținut la parametri înalți, fiind evident că a tras din greu în sala de forță.

Aspectele pozitive nu se opresc aici. Fanii au fost încântați de gesturile făcute de Lucas.

El și-a luat rolul de căpitan în serios și s-a comportat întocmai ca un lider. Brazilianul, care cunoaște limba engleză pe lângă portugheza nativă, spaniolă și germană, a mers să discute cu arbitrul la fiecare decizie împotriva echipei sale. Totodată, a intervenit în momentele tensionate și i-a îndepărtat pe ceilalți „câini” din conflicte.

Iar aura de lider nu s-a disipat odată cu fluierul final. Lucas i-a îmbărbătat pe colegii dezamăgiți de rezultatul final, 0-1. A mers pe rând la aceștia și a încercat să-i motiveze, pe unii chiar ridicându-i de pe gazon, acolo unde afișau figuri resemnate.

„Am pierdut și nu sunt mulțumit. Faptul că am fost căpitan mă onorează, a fost decizia antrenorului. Dinamo este un club de tradiție, îmi place această provocare”, a comentat Lucas la final de meci.

Ovidiu Burcă: „A fost o decizie îndrăzneață, dar Lucas poate ajuta mult”

La conferința de presă de la finalul partidei, antrenorul Ovidiu Burcă a enumerat motivele pentru care i-a înmânat banderola lui Lucas:

„Nu a fost o decizie ușoară să-l numim căpitan, a fost chiar una îndrăzneață. Când l-am adus pe Lucas, am știut că avem nevoie de un jucător cu un anumit tip de experiență. În luna asta, cât a fost alături de noi, am văzut că are niște calități.

Am zis că poate fi indicat să joace rolul de căpitan, mai ales că au lipsit jucătorii pe care i-am fi desemnat în mod normal căpitan. Eu cred că a făcut un meci destul de bun, s-a achitat foarte bine de poziția asta. Nu e ușor să fii căpitanul lui Dinamo, dar cred că a fost OK și că poate ajuta mult din poziția asta”.

Citește și:

Sărbătoare mare la mănăstirea Prislop

Previous Transfer ratat: ”Tatăl lui e dinamovist”
Next Scandal cât casa. Un jucător înjunghiat

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *