Suma oficială plătită de noul acționar


Red&White, care deține majoritatea acțiunilor clubului Dinamo, a comunicat că RNV Sports SRL a efectuat o plată de 4.934.500 lei (echivalentul a unui milion de euro) pentru a dobândi o participație de 21,67% din acțiunile Societății, reprezentând un total de 2.943 de acțiuni.

RNV Sports SRL, o companie recent înființată, este deținută în proporție de 20% de către Eduard Marius Ciucu, în timp ce celelalte două societăți implicate în acționariat sunt RES Terranet Holding și Ice Blink Consulting. RES Terranet Holding este deținută de un offshore cu sediul în Cipru, în timp ce Ice Blink Consulting are ca acționar majoritar cu 98% pe Mihalcea-Călinescu Silviu Bogdan, în vârstă de 55 de ani. A fost semnalat că Silviu Bogdan Mihalcea-Călinescu a avut în trecut parteneriate de afaceri cu Dragoș Constantinescu, fiul fostului președinte al României, Emil Constantinescu, conform informațiilor prezentate de Libertatea.ro.

n documentele oficiale ale RNV Sports, funcția de administrator este deținută de către Denisa Marina Ion, în vârstă de 37 de ani, originară din Târgoviște.

Conform informațiilor furnizate de Ziarul Financiar, Eduard Marius Ciucu, în vârstă de 53 de ani, a gestionat afacerile Green Energy, o companie care a fost parte a clubului original al „băieților deștepți” din industria energetică începând cu anii 2000. În 2015, conform rapoartelor Libertatea.ro, Green Energy SRL a fost redenumită în Renovatio Trading SRL.

Conform informațiilor publicate în Monitorul Oficial din 26 septembrie 2023, RNV Sports a devenit acționar în Red&White printr-o majorare a capitalului social cu suma de 23.550 lei, crescând astfel de la 117.650 lei la 141.200 lei.

În cadrul acestei majorări de capital, au fost emise 2.355 de acțiuni noi, fiecare având o valoare nominală de 10 lei, toate fiind achiziționate de către RNV Sports SRL. Documentul menționează că, pentru cele 2.355 de acțiuni, noul acționar a contribuit cu suma totală de 4.934.500 lei (echivalentul a unui milion de euro), din care 23.550 lei reprezintă valoarea nominală a acțiunilor în sine.

Restul sumei, adică 4.910.950 lei, a fost înregistrat în contabilitatea SC Red&White sub forma unei prime de emisiune. Este important de menționat că prima de emisiune este un instrument de protecție pentru acționarii minoritari.

RNV Sports a preluat și cele 5% din acțiunile cumpărate de Eugen Voicu de la Claudiu Florică

RNV Sports SRL a achiziționat, de asemenea, un pachet de 5% din acțiunile pe care firma Synotech Global Services Romania (SSG), controlată de omul de afaceri Claudiu Florică, le-a renunțat. Această tranzacție a implicat vânzarea a 588 de acțiuni deținute de către Florică și a fost realizată în două etape.

În primul rând, Adunarea Generală a Acționarilor Red&White a aprobat transferul acțiunilor deținute anterior de SSG către acționarul majoritar Eugen Voicu. Apoi, Adunarea Generală a Acționarilor a validat transferul acestor acțiuni de la Eugen Voicu către RNV Sports SRL.

Acționarii Red&White

  • Eugen Voicu – 40,25% (5.800 acțiuni)
  • Andrei Nicolescu – 26,92% (3.800 acțiuni)
  • RNV Sports SRL – 21,67% (2.943 acțiuni)
  • Alți acționari tip listă (persoane fizice și juridice) – 11,16% (1.577 acțiuni)

Acționarii din prezent de la Dinamo 1948

  • Red&White (acționar majoritar (80, 77%)
  • Asociația Peluza Cătălin Hîldan (12,06%)
  • Asociația CS FC Dinamo – Nicolae Badea (7,03%)
  • Lotus Solutions – Ana Șerdean (0,1%)
  • Asociația Dinamo Socios, Andrei Cionca și Sorin Preda (toți cu 0,001%)

Citește și:

”Vitezomana” Clotilde Armand trasă pe dreapta. Un alt fost primar s-a ales cu dosar penal

Previous Burcă, câine rău! Ce a făcut după meci
Next Vedeta TV care-i jignește pe acționari: ”Păcălici”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *