Ștefan Radu, scrisoare emoționantă și declarație de dragoste pentru Dinamo


Ștefan Radu este omul care a spus imediat da atunci când a auzit de Program DDB. A fost printre primii înscriși în program și în prezent este membru Elite, donând 1948 de euro anul pentru salvarea clubului și făcând și alte gesturi pentru echipa din Ștefan cel Mare. Playsport.ro a publicat o scrisoare scrisă de Ștefan Radu în care a explicat ce înseamnă Dinamo pentru el.

”A fost o senzație plăcută de aducere aminte. Nu pot să-l uit pe domnul profesor Vasile Ghiță, pe domnul Edi Wagner, ei și-au pus amprenta peste ce sunt azi. Apoi mi-am adus aminte de nea Titi Frățilă, am luat un titlu național la grupa de 86 sub conducerea dumnealui. De domnul Cornel Mirea și, nu în ultimul rând, de omul care mi-a cerut prima fotografie a carierei, nea Vasile Stoica. Mulțumesc domnilor, mă înclin!

Trecerea spre Dinamo 2 a fost pasul spre fotbalul profesionist. Am vorbit cu nea Cornel Țălnar și așa e, de la el am învățat, prima oară, acest sistem drag mie, 3-5-2. Și i-am spus și lui Inzaghi asta, am o relație bună cu el, am fost colegi și acum îmi este antrenor.

Le-am zis și colegilor că, pentru a învăța să joc în acest sistem, am luat și castane. Nea Cornel nu te ierta! Nu pot să uit, este exact ce ne spunea. Și mi-a folosit, mi-a folosit mult. Astăzi, mulți încearcă acest sistem, însă puțini știu să-l joace cum o facem noi, la Lazio. Eu, din postura de fundaș central, dau, în fiecare meci, patru, cinci centrări în careul advers, așa mi-a ieșit și acum(n.r. asistul din partida cu Verona, când Ștefan Radu a pasat decisiv la golul victoriei în prelungirile partidei).

”Pentru Dinamo intru în zid”

Nea Ando(n.r. Ioan Andone) m-a ajutat enorm, dânsul m-a debutat, a fost un moment incredibil, nu o să pot uita acel moment, apoi Mircea Rednic m-a promovat, m-a aruncat în luptă, mi-a dat încredere, a fost hotărâtor pentru mine. Auzisem că trebuie să merg la Jiul Petroșani, parcă erau unele discuții și cu Sportul Studențesc, însă ce mai contează acum ce trebuia să fie, important e că am rămas la Dinamo, la echipa la care am crescut și m-am dezvoltat. Pentru Dinamo intru în zid.

Îmi face plăcere să vorbesc cu toți colegii mei de la juniori, sunt pe ambele chat-uri, cel de la 1986 și cel de la 1985. Rămânem cu amintirile noastre prețioase. Le-am și zis: ”Chiar nu puteți să vă vedeți mai des?” Însă fiecare are problemele lui, viața lui. Așa și eu, am încercat să vin de fiecare dată în țară, anul trecut, cu pandemia, mi-a fost mai greu. Toți sunt parte din povestea mea și le mulțumesc. Să știți ceva, Ștefan Radu nu e rupt de România”, a fost scrisoarea lui Ștefan Radu.

Citește și:

Carmen Tănase a răbufnit: ”Și-un câine, dacă-i pui cârpa pe gură, dă cu laba s-o dea jos”

Previous Performanță pe burta goală
Next După revenirea lui Poli Iași un dinamovist anunță: ”Pe Dinamo n-o mai salvează nimeni”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *