--> -->

Start OK în Liga 1 pentru Dinamo


-->

Dinamo are planuri mari pentru acest an. Scăpați ca prin minune de retrogradare în sezonul recent încheiat, roș-albii țintesc, din nou, calificarea în play-off-ul Ligii 1. Primul pas – duelul cu FC Hermannstadt, echipă care a ajuns la București fără 9 jucători importanți.

Nu s-a văzut deloc acest lucru. Dinamo a avut posesia în prima repriză, dar a ajuns o singură dată la poarta sibienilor. Vlad Achim, cel mai important transfer al dinamoviștilor în acest scurt intersezon, i-a pasat perfect lui Sorescu, dar omul despre care se spunea că este urmărit de echipe din Bundesliga a tras peste.

Din acel moment, Dinamo n-a mai contat în atac. Nu pot fi numite atacuri prelungitele curse ale lui Fabbrini, care nu avut niciun efect în statistica partidei. Dincolo, sibienii au fost disciplinați și eficienți. Au sesizat că noul sistem implementat de Gigi Mulțescu, 3-4-3, are slăbiciuni. Adrian Bălan a avut prima ocazie a oaspeților de pe Arena Națională. Lovitura sa de cap a trecut peste poarta lui Straton.

Jo Santos nu l-a iertat pe goalkeeper-ul roș-albilor. A preluat perfect, cu capul, de lângă Geani Crețu, mingea centrată de un coleg și l-a executat simplu pe Straton, cu un șut la colțul lung. Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că sibienii au plecat la vestiare cu 1-0.

Mulțescu a reconfigurat echipa la pauză. I-a tras lângă el pe Neicuțescu, invizibil, și Bejan și i-a trimis pe gazon pe Ahmed Bani și Daniel Popa. Intenții ofensive clare pentru antrenorul dinamovist. Popa a reușit primul șut pe poartă pentru Dinamo în acest meci, în minutul 52, fără vreo emoție pentru Figueiredo. Mult mai tare a tras Sorescu, tot din stânga, mingea fiind respinsă cu pieptul de portarul sibian.

La 10 minute de la reluare, Fabbrini a fost faultat clar în careu de Romario Pires, dar centralul Kovacs nu a dat penalty. A arătat însă punctul cu var când Dâlbea l-a lovit tare pe Popa în picior, în minutul 59. Sorescu nu a iertat și s-a făcut 1-1 după o oră de joc. Fabbrini a ieșit în evidență și el. A prins un șut puternic din afara careului și l-a obligat pe Figueiredo să respingă în corner. După 1 minut, Popa putea face 2-1, dar a tras slab, din unghi.

Ahmed Bani s-a pus și el în statistica partidei. A șutat de la marginea careului, dar portarul oaspeților s-a întins și a deturnat mingea. Nici Fabbrini nu a avut mai mult succes, deși a încercat un șut cu efect. Ruben Alves, antrenorul sibienilor, a încercat să oprească furia ofensivă a roș-albilor și l-a schimbat pe Vodă cu Sîntean. I-a mers figura, oaspeții ieșind din corzi. Sîntean a fost la o palmă să detoneze bomba. A pus piciorul la o minge centrată de pe dreapta, dar balonul s-a dus teribil de aproape de bară.

La cealaltă poartă, Ahmed Bani putea profita de o eroare a lui Stoica, în careu, însă a tras slab. Sorescu a avut ultima mare șansă a partidei. A strecurat cumva mingea printre jucătorii sibieni, Figueiredo s-a întins excelent și Dinamo – Hermannstadt s-a terminat 1-1.

Pentru Dinamo urmează un alt meci programat în prima zi a săptămânii, lunea viitoare, în deplasare cu Chindia Târgoviște. Va fi primul joc din al doilea mandat al lui Cosmin Contra la Dinamo. Conform Prosport, “Guriță” ar fi semnat prin fax contractul cu roș-albii și va veni marți la București.

Dinamo: Straton – Ehmann, Puljic, Bejan (46 Popa) – G. Crețu, Al. Răuță, Vl. Achim (83 Grigore), Sin (90+2 Mihaiu) – Sorescu, Neicuțescu (46 Ahmed Bani), Fabbrini

Hermannstadt: Figueiredo – Al. Vodă (69 Sîntean), Scarlatache, I. Stoica, S. Bușu – R. Pires, Dâlbea – Belu Iordache, Jo Santos, Buzan (21 Petrescu) – Ad. Bălan (80 Fortes)

-->
Previous Suporterii s-au ținut de cuvânt. Super atmosferă care l-a emoționat pe Mulțescu VIDEO
Next Primele reacții după egalul cu Hermannstadt

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.