STADIOANE Unde va juca România dacă se califică la EURO 2020


Euro 2020 propune un format special. Turneul final al celei mai importante competiții interțări continentale se va disputa pe 12 stadioane din 12 orașe, 24 de echipe urmând a se duela. Capitala României este și ea pe listă, Bucureștiul a primit organizarea de meciuri, mai exact patru partide, trei din grupe și o optime de finală.

Inițial, UEFA desemnase 13 orașe. Doar că Bruxelles a pierdut organizarea întrucât oficialitățile din Belgia au declinat oferta de construirea unei noi arene. Astfel, cele 12 orașe sunt Copenhaga, Bucureşti, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapesta, Glasgow, Baku, Roma, Sankt Petersburg, Londra și Munchen. Indiferent că se va califica sau nu selecționata lui Cosmin Contra la competiția de anul viitor, Bucureștiul va organiza partide la Euro 2020. Va face pereche cu Amsterdam pentru grupa C, conform calendarului oficial.

Unde va juca echipa lui Contra dacă se califică

În situația în care România se va califica la Euro 2020 va disputa două meciuri din faza grupelor la București, pe Arena Națională! Capitala României este cuplată cu oraşul Amsterdam, astfel că, în cazul în care România și Olanda obțin biletele la Euro 2020, vor face parte din aceeași grupă, mai precis din Grupa C. Astfel, Olanda va juca două meciuri la Amsterdam, iar pentru partida directă se va trage la sorți între cele două stadioane, Arena Națională și „Johan Cruyff”. În situația în care România nu ajunge la Euro 2020, o altă țară care nu are oraș organizator, precum Belgia, Franța sau Elveția, se va cupla cu Olanda. ”Tricolorii” sunt în grupa preliminară alături de Spania, Suedia, Norvegia, Feroe și Malta. Se califică primele două.

Citește și:

Rednic către jucători: ”Să nu facă fițe.” Ce are de gând

-->
Previous Rednic către jucători: ”Să nu facă fițe.” Ce are de gând
Next Derby Steaua-Dinamo la Focșani. Cât costă și de unde se pot procura bilete

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *