SPECTACULOS Hanca duce ”haita” spre titlu


Dinamo a învins în această seară FCSB-ul, 2-1, într-un meci de povestit nepoților. Derby-ul a fost încins cum de mult nu s-a mai întâmplat. Miza era uriașă, preliminariile Champions League și chiar titlul de campioană, într-un final aprig de campionat. De aceea, în afara presiunii extraordinare a galeriei dinamoviste, au sărit scântei în iarbă, fotbaliștii celor două formații nu s-au menajat absolut deloc, iar meciul a depășit de multe ori limitele. Drept dovadă ploaia de cartonașe galbene, 10 în total.

Dinamo a dorit să interpreteze o partitură de succes în derby-urile câștigate în ultimele două sezoane, arma contraatacului, în timp ce rivala, FCSB, a avut câteva atacuri tăioase, dar pericolul a venit doar din faze fixe. Penedo s-a descurcat foarte bine în fața lui Boldrin, având o intervenție magistrală. Romera a continuat să ofere calitate prin centrările sale și a centrat în forță, iar Nemec l-a obligat pe Bălașa să-l faulteze în careul oaspeților.
Sergiu Hanca a demonstrat că trăiește sezonul carierei. A înscris de la punctul cu var, chiar dacă Niță a ghicit intențiile lui. Mijlocașul de 25 de ani, dinamovist pur sânge, a ajuns să fie letal în derby-uri: a bifat în această seară al 5-lea meci consecutiv în care a marcat sau a oferit pasă decisivă. Sergiu are 4 goluri și 4 assist-uri în ultimele 5 confruntări Dinamo – FCSB.

Pe fondul întreruperilor frecvente, din cauza rolelor de hârtie aruncate periodic dinspre galeria dinamovistă, roș-albii s-au relaxat pe faza defensivă, iar Pleașcă a egalat, surprinzător și pentru el! A reluat cu capul, nici prea tare, nici prea încet, undeva spre colțul lung, Dielna a sărit fals, iar Penedo n-a anticipat traiectoria balonului buclucaș. A urmat o luptă surdă pentru balon și pentru a surprinde descoperit adversarul pentru golul de 3 puncte. Și de campionat.

Hanca a stabilit scorul final în minutul 6 de prelungiri, când Romera a obținut o lovitură de pedeapsă și el a executat-o.

FCSB rămâne lider cu 38 de puncte la fel ca și FC Viitorul, în timp ce Dinamo ocupă poziția a 3-a, la două lungimi în spate.

DINAMO – FCSB 2-1 (VIDEO)

Au marcat: Hanca 34 p., 90+6 / Pleașcă 53

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Dielna, Filip – Mahlangu, Palici (cpt) – Hanca, Rivaldinho, Nistor – Nemec
Rezerve: I. Popescu, Busuladzici, Bawab, Oliva, P. Petre, Șerban, Marici
Antrenor:
Cosmin Contra

FCSB: Fl. Niță – Pleașcă, Bălașa, Moke, Momcilovici – Pintilii, Ov. Popescu – Enache, Boldrin, Fl. Tănase – Alibec (cpt)
Rezerve: Stăncioiu, Tamaș, Tudorie, Jakolis, Achim, De Amorim, Gnohere
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad) / Asistent 1: Octavian Șovre (Oradea) / Asistent 2: Vasile Marinescu (București) / Rezervă: Cătălin Popa (Pitești) / Observator LPF: Mircea Călin (București) / Observator CCA: Patrițiu Abrudan (Cluj-Napoca)

Previous VIDEO Rotariu a marcat primul gol pentru Club Brugge
Next Hanca: ”Dinamo are cei mai frumoși fani din Europa”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *