Soluția lui Ion Țiriac pentru salvarea lui Dinamo


Ion Țiriac a oferit un interviu Gazetei Sporturilor, iar printre altele a vorbit și despre situația dramatică de la Dinamo. Numele acestuia a fost vehiculat ani la rând pentru a deveni el acționarul majoritar al clubului, însă de fiecare data acesta a infirmat spunând că nu se pricepe la acest fenomen.

Acesta vine însă cu câteva sfaturi, și anume propune ca Dinamo să fie listată la Bursa de Valori, ceea ce ar reprezenta o premieră totală în fotbalul românesc.

„Am mai citit pe la dumneavoastră că în Bucureștiul ăsta e treaba cu Dinamo, că spectatorii au cumpărat…sigur că da! Să iasă pe bursă Dinamo! Dacă iese pe bursă, te duci acolo, cumperi o acțiune, cumperi două, eu vând, dumneata cumperi. Cât crește Dinamo în viitor dacă e s-o iei pe bursă? Dar acum nu e pe bursă, și, dacă nu e, spectatorii vor într-un fel, am înțeles că niște spanioli internaționali vor în alt fel. Foarte complicat!

Din păcate, eu sunt unul care e totalitar. Exemplul meu cel mai mare a fost Ecclestone (n.a. – fostul boss din Formula 1). Avea toate circuitele din lume, le-a cumpărat pe toate, ca să n-aibă discuție. Apoi, avea toată industria. El plătea industria, el plătea piloții ca să aibă liniște, el plătea media”, a spus Țiriac, în interviul acordat Gazetei.

„E trist ce se întâmplă la Dinamo, dar nu-mi dau seama, nu cunosc dedesubturile. Nu cunosc pentru că nu e sportul la care să mă pricep. Neprincepâdu-mă, stau afară, spectator, nu chibiț.

Mă doare, oarecum. Am mâncat 20 de ani pâine de la miliție, de bine de rău. Brandurile Steaua și Dinamo n-ar avea voie să dispară. Aceste brand-uri au adus sportului românesc mai multe medalii, olimpice sau fotbalistice decât toată țara împreună. Ar trebui să fie acolo și ar mai trebui să fie și îngrijite de ministerele lor. Sportul, în ziua de azi, e zero în România”, a declarat Țiriac, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Citește și:

Cornel Țălnar iese la atac și dezvăluie: ”Am încercat să-l conving”

Previous Ioan Andone chemat înapoi: „Mi-au propus”
Next Fostul antrenor îl atacă pe Uhrin: „Cum poate să se plângă?”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *