Șoc pentru Borcea: condamnat iar cu executare! Și un alt ex-dinamovist condamnat și el


Veste șoc pentru Cristi Borcea. Și nu numai. Fostul dinamovist tocmai a aflat verdictul dur după ce a mai ispășit 4 ani și 4 luni în Dosarul Transferurilor. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis: 5 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor plajelor din Mamaia, a anunțat Digi24!

În același dosar, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a primit și el 5 ani. Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, care se află în Madagascar, a primit 9 ani de închisoare. Sentințele sunt definitive. Dragoș Săvulescu, alt fost acționar la Dinamo, are o sentință definitivă de 5 ani și jumătate.

Procesul începuse în 2008, la Curtea de Apel București, iar anul trecut, sentința fusese 4 ani cu suspendare pentru Mazăre, în timp ce Borcea fusese achitat. Procurorii au făcut contestație, astfel că fostul acționar de la Dinamo revine după gratii”.

Cristian Borcea este acuzat că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. Anchetatorii au stabilit că Borcea s-a asociat cu alţi doi învinuiţi din dosar, Georgică Giurgiucanu şi Emil Dragoş Săvulescu, în societatea comercială „Holiday Club Neptun” SA. Săvulescu şi Giurgiucanu ar fi intrat, ilegal, în posesia unor drepturi succesorale ce aparţineau unei persoane în vârstă – Ivonne Aline Buzescu-Movilă. Aceasta moştenise proprietăţi impresionante în Bucureşti şi Constanţa şi lăsase partea sa din moştenire Academiei Române, printr-un testament încheiat în primăvara anului 2001.

Având complicitatea unui notar, cei doi au acţionat ca mandatari în numele acesteia şi au solicitat Primăriei Constanţa să intre în posesia unor suprafeţe de teren ce însumau 12.500.000 de metri pătraţi. Mai mult, ei au vândut succesiv drepturile succesorale unor cunoscuţi sau rude, la preţuri foarte mici.

Potrivit DNA, Cristian Borcea a cumpărat de la cei doi asociaţi, la preţuri modice, o cotă de 12,25% din drepturile succesorale, reprezentând 1.531.250 de metri pătraţi. Comisia de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanţa a luat act de „vânzările” şi „revânzările” de drepturi succesorale de care a fost deposedată Buzescu-Movilă, pe baza unor referate aprobate de primarul Mazăre.

Citește și:

S-a predat! Cât trebuie să plătească Borcea pentru condamnarea în ”Dosarul retrocedărilor”

-->
Previous Antrenorul care tot timpul i-ar spune NU Stelei: ”Niciodată”
Next S-a predat! Cât trebuie să plătească Borcea pentru condamnarea în ”Dosarul retrocedărilor”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *